Έλληνας ηθοποιός δηλώνει: “Όταν αποφασίζεις να παντρευτείς, παραμένεις παντρεμένος”

Έλληνας ηθοποιός δηλώνει: “Όταν αποφασίζεις να παντρευτείς, παραμένεις παντρεμένος”

Πρόκειται για έναν από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της χώρας μας. Αν και μετρά πολλές κατακτήσεις εκείνος παραμένει αφοσιωμένος στη σύζυγό του και τις δυο κόρες του.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Νίκο Βερλέκη ο οποίος μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν αναφέρθηκε στην οικογένειά του και τη συμφωνία που είχαν κάνει με τη γυναίκα του από τις αρχές της γνωριμίας τους και συνεχίζουν να τηρούν.

Ο εγκλεισμός έφερε κι ενδοοικογενειακή βία σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς δυσκολεύτηκαν πολλοί άνθρωποι.

«Εμείς είμαστε κατασταλαγμένοι άνθρωποι, τι έξαρση οικογενειακής βίας και “πράσσειν άλογα”; Ειπώθηκε αυτό, αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύει και για ποιους. Δεν είχα τέτοια προβλήματα, ούτε με τη γυναίκα, ούτε με τις κόρες μου, ίσα-ίσα ήρθαμε πιο κοντά με τα παιδιά, μιλήσαμε…».

Μένετε όλοι μαζί;

«Όλοι μαζί μένουμε, τα παιδιά μου είναι μεγάλουτσικα, αλλά είναι μια εποχή που δε μπορούν να νοικιάζουν σπίτια και να μένουν αλλού. Να έχουμε τρία νοικοκυριά; Υπάρχει ένα νοικοκυριό, η καθεμιά έχει το δωμάτιο της. Πού να πάνε; Δεν έχουν αποκατασταθεί οικονομικά ακόμα, για να μπορούν να φύγουν. Δε συμφέρει να υπάρχουν τρία σπίτια σε τέτοιες εποχές που υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και να φύγουν τα παιδιά από το σπίτι. Οι δουλειές που έχουν δεν τους αποφέρουν χρήματα ώστε να κάνουν το δικό τους νοικοκυριό».

Διατηρείς την οικογένειά σου στο πρώτο κεφάλαιο ζωής, με αμείωτη αγάπη. Είσαι παραδειγματικός οικογενειάρχης παρόλο που ανήκεις στην κατηγορία των γοητευτικών ανδρών με πάρα πολλές κατακτήσεις στις καρδιές των γυναικών.

«Ακριβώς έτσι είναι. Είμαι από ένα χωριό, της Ηπείρου κι όποιο πρόβλημα αν υπάρχει, ακόμα κι αν τσακωθούμε με τη σύζυγο μου, έχουμε συμφωνήσει στο τέλος της ημέρας να το ξεχνάμε και να κοιμόμαστε αγκαλιά. Αυτή είναι μια συμφωνία που έχει γίνει όταν ακόμα ήμασταν σε σχέση, πριν παντρευτούμε, κι από τότε έχει κρατηθεί, δεν, το έχουμε ξανασυζητήσει, δε χρειάστηκε, γι’ αυτό και η σχέση διατηρήθηκε τόσα χρόνια που είμαι με το ίδιο άνθρωπο. Δεν έχω χωρίσει, δεν έχω ξαναπαντρευτεί άλλη…τα γνωστά που γίνονται στη δουλειά μας, κι όχι μόνο, παντού».

Ο γάμος για σένα σημαίνει αιώνια δέσμευση;

«Είμαι από ένα χωριό, από την Ήπειρο, όπου από τη στιγμή που αποφασίζεις να παντρευτείς, παραμένεις παντρεμένος, γιατί η γυναίκα σου είναι η μάνα των παιδιών σου. Τη γυναίκα είναι εύκολο να τη χωρίσεις, τη μάνα των παιδιών σού δεν την χωρίζεις ποτέ».

Δεν είναι κάτι που κάνεις γιατί πρέπει ή από συμβιβασμό, έτσι δεν είναι;

«Όχι από συμβιβασμό. ..Πώς μπορείς να χωρίσεις τη μάνα από τα παιδιά; Γιατί βρήκες κάποια να κάνεις μια σχέση; Τι θα πεις στις κόρες σου, στη γυναίκα ή στον εαυτό σου, αφού εσύ επέλεξες τη γυναίκα αυτή;

Η γυναίκα σου, έχει ενεργοποιήσει αυτή τη στάση ζωής σου;

«Ναι, ασφαλώς, είναι καταπληκτική γυναίκα, είναι σπουδαία μάνα, μ’ έχει στηρίξει. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω μοιραστεί τη ζωή μου»