Έλληνας ηθοποιός: «Έχασα δύο μητέρες στη ζωή μου…»

Έλληνας ηθοποιός: «Έχασα δύο μητέρες στη ζωή μου…»

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντώνης Λουδάρος στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού, μεταξύ άλλων μίλησε και για τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή του.

Πότε σε δυσκόλεψε η ζωή;

Η απώλεια είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι στον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για θάνατο, σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά μαθαίνεις να ζεις μέσα απ΄αυτό, είναι ένα κομβικό σημείο και για μένα. «Έχασα» δύο μητέρες στη ζωή μου, κι έναν πατέρα. Έχω «χάσει» τη φυσική μου μητέρα, τη μητέρα που με ανέλαβε μετά κι έχω «χάσει» και τον πατέρα μου. Η θεία μου, που με είχε αναλάβει  μετά, δεν ήταν παντρεμένη. Δεν  είναι κάτι  που το κουβαλάω στη καθημερινότητα μου, αλλά είναι κομμάτι της ζωής μου. Όλοι περνάμε τα πάνω και τα κάτω μας, που μπορούν να μας φέρουν σε μαυρίλα και σκοτεινιά, αλλά είναι θέμα θέασης ο τρόπος που κοιτάζεις τη ζωή. Ο πάτος για μένα είναι σα να είσαι σε μία πισίνα που φτάνοντας κάτω, τινάζεσαι και πας προς το πάνω. Είναι χρήσιμο να συμβαίνει αυτό, αρκεί να βλέπουμε ότι πρέπει να ανέβουμε για να πάρουμε οξυγόνο.

Πάντα λειτουργούσες με αυτή την αίσθηση;

Πιτσιρικάς τα έβλεπα πιο δύσκολα και μαύρα. Όσο περνάνε τα χρόνια, βρίσκω τη ζωή πιο διασκεδαστική, τα δύσκολα που μας έρχονται είναι για να μας κάνουν καλύτερους.