Άρση μέτρων: Δείτε πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σινεμά και θέατρα

Άρση μέτρων: Δείτε πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σινεμά και θέατρα

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στο χώρο το Πολιτισμού, ενώ είπε και πότε ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι, θέατρα, παραστάσεις, μουσεία.

Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, τα θερινά σινεμά θα μπορούν να ανοίξουν από 1η Ιουνίου.

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Επιπλέον, θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών. Μάλιστα, από τις 18 Μαϊού αρχίζουν και οι πρόβες και τα γυρίσματα.

Τα μουσεία θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου, ανέφερε η υπουργός. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα μουσεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων. Ακόμη θα επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών ανοικτού κυκλώματος. Επίσης ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

Έτσι θα γίνονται παραστάσεις και συναυλίες σε ανοικτούς χώρους

Όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, θα μπορούν να ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη, τα άτομα με μη ιατρική μάσκα που μπορούν να βρίσκονται στην σκηνή θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Το όριο πληρότητας θα είναι 40% ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.

Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό θα πρέπει να είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού για το κοινό. Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής. Ο κόσμος θα μπαίνει και θα βγαίνει στον χώρο με ειδικούς κανόνες.

Θα υπάρχουν επίσης ειδικοί κανόνες για το μακιγιάζ, το κομμωτήριο, το βεστιάριο και τον εξοπλισμό.