Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

Άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου και επίσημα η αυλαία για τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 με θέμα «Συγκάτοικοι στο όνειρο». Η Οργανωτική Επιτροπή είχε ετοιμάσει μια φαντασμαγορική τελετή, με κέφι, δρώμενα, μουσική και χορό για να υποδεχτεί το Τριώδιο.

Στις 6 το απόγευμα ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με την παρέα του, ξεκίνησαν την βόλτα τους από την κύρια πύλη της Παλιάς Πόλης, την Μεγάλη Πόρτα. Το πολύχρωμο Καρναβαλάκι, στόλισε με τις εικόνες και τους ήχους του τους δρόμους του Ρεθύμνου και κατέληξε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Μια μεγάλη σκηνή είχε στηθεί στην στολισμένη πλατεία, όπου έγινε η καθιερωμένη πλέον «Προσφώνησης και Αντιφώνησης» του Βασιλιά Καρνάβαλου με τον «Δήμαρχο». Οι δύο τους τα είπαν «ένα χεράκι» για τα καλώς και κακώς κείμενα της πόλης, σε ένα καυστικό διάλογο γεμάτο σάτιρα.

Ακολούθως ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, κήρυξε την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού τονίζοντας μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό τους:

«Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, δεν είναι απλώς άθροισμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στις επιταγές της Αποκριάς. Ούτε ένα ακόμη πολιτιστικό γεγονός. Είναι προέκτασή της ιστορίας και της παράδοσης της πόλης που το γέννησε. Είναι αντανάκλαση των εθίμων, της ιδεολογίας και των πεποιθήσεων, της σκέψης, των στόχων και των ονείρων, των ανθρώπων της. Είναι ενδεικτικό του τρόπου που οι άνθρωποι έχουν οργανώσει τη ζωή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι αφορμή συνεργασίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς, συνοχής, έμπνευσης και συλλογικότητας. Το δημιουργούν οι άνθρωποί του, το αγκαλιάζουν οι επισκέπτες του, το υποστηρίζουν επιχειρήσεις τοπικής, πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, το μελετούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, το ενισχύουν ιδιώτες, φορείς και θεσμικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνουμε συγκάτοικοι σε τούτο το όνειρο που με τόσο πείσμα, θέληση, αντιστάσεις και κόπο ετοίμασαν οι δημιουργοί του. Σ’ ένα όνειρο με σαφείς αλλά πολύχρωμες αναφορές στη γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Σε μια γιορτή δημιουργίας, που μεταγγίζει το μύθο – τροφοδότη ευγενούς σκέψης και δράσης, στην ψυχή μας. Σε μια δομή, που αντιτάσσει τη συλλογικότητα, τη σύμπραξη, την ομαδική δουλειά, στον ατομοκεντρισμό που τόσο σθεναρά προβάλλουν τα σύγχρονα πρότυπα ζωής. Σας καλούμε να συγκατοικήσουμε σε ένα κοινό οικοδόμημα, που μαζί ορθώσαμε στο πέρασμα του χρόνου, και που μέσα από τις πολυδιάστατες εκφάνσεις του, μοιραστήκαμε την ανθρώπινη ζεστασιά και ξορκίσαμε τη μοναξιά, την ιδιοτέλεια και την απαισιοδοξία».

Στη συνέχεια της βραδιάς οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση, παρουσίασαν τις στολές τους, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην παρέα τους!

Ακολούθησε η παρουσίαση της εντυπωσιακής αφίσας του 2017 με την υπογραφή του γνωστού Ρεθεμνιώτη σκιτσογράφου Στέλιου Καλογεράκη, η οποία κατασκευάστηκε από τα χέρια μικρών και μεγάλων, μέλη ομάδων.

Ακολούθησε συναυλία με την μπάντα των SBARAQUACK, κορύφωσε τη βραδιά και απογείωσε το κέφι, με Funk, Disco, Rock’ n roll και Balkan ρυθμούς.

Πηγή: rethnea.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.