Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Αυτό έμαθα στην επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος»

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Αυτό έμαθα στην επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Ειδήσεις και το ένθετο Weekend. Η ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά της, τον σύζυγο της, Φάνη Μουρατίδη, αλλά και για την απώλεια της μητέρα πριν από ενάμιση χρόνο, που την έχασε από καρκίνο. Πρόκειται για κάτι που στοίχισε στην ηθοποιό, αλλά και που την έβαλες σε σκέψεις για το τι είναι πραγματικά η ζωή.

Αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο της ζωής της, εκμυστηρεύτηκε τι της άφησε η επαφή της με τον καρκίνο: «Η μητέρα μου έφυγε πολύ νέα από τη ζωή, ήταν μόλις 66 ετών. Αυτό με έχει οδηγήσει σε μια σκέψη ότι πρέπει τη ζωή που μας αναλογεί να τη ζήσουμε καλά. Γιατί η γενιά της μητέρας μου ήταν μια γενιά που η γυναίκα θυσιαζόταν για την οικογένεια και δεν είχε μάθει να εκφράζεται. Είχε μάθει πως για να είναι καλά θα πρέπει να είναι μαζεμένο το σπίτι, να είναι καλή νοικοκυρά, καλή μαμά και όλα τα άλλα πίσω. Αν δεν ασχοληθείς με τον εαυτό σου, να είσαι ευχαριστημένος με τις επιλογές σου, με τη μέρα σου, κατά κάποιο τρόπο σε αρρωσταίνει. Αυτό σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια της ασθένειας της μητέρας μου και πιο μετά και αυτό έχει αρχίσει να σχηματίζεται έντονα και φυσικά μαζί με αυτό συμπαρασύρει και το πως συμπεριφέρομαι εγώ».

Μάλιστα, ανέφερε πως σαν μητέρα, μοιάζει πολύ με την δική της, ενώ λόγω του καρκίνου κατάλαβε πως πρέπει να ζούμε όπως ακριβώς θέλουμε χωρίς να μας νοιάζει η άποψη του δίπλα: «Στο θέμα «μαμά» της μοιάζω πολύ ευτυχώς – υπήρξε μια πολύ καλή μητέρα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ζούμε πρώτα για εμάς, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα πουν ο κόσμος, οι συγγενείς, η γειτονιά. Θέλεις να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα κόκκινο καπέλο με κουδούνια; Φόρα τα κουδούνια και κυκλοφόρα! Αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένο, αυτό πρέπει να κάνεις. Αυτό έμαθα στην επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος».