Άγριες μέλισσες: Η σεναριογράφος αποκαλύπτει πώς σκέφτηκε την ιδέα για τη σειρά

Άγριες μέλισσες: Η σεναριογράφος αποκαλύπτει πώς σκέφτηκε την ιδέα για τη σειρά

Η Μελίνα Τσαμπάνη είναι σεναριογράφος στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Τηλέραμα μίλησε για τη σειρά αλλά και για τον εαυτό της, με σκοπό να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

ΦΕΤΟΣ ΓΡΑΦΩ το σενάριο της σειράς «Άγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1. Την ομάδα μου αποτελούν οι σεναριογράφοι Θωμάς Τσαμπάνης (είναι ο μικρότερος αδελφός μου και τον θεωρώ ταλεντάρα), η Βάσια Καρυτινού και ο Βαγγέλης Νάσης. Και οι τρεις είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε -τέτοιο αποτέλεσμα. Και φυσικά έχουμε πάντα δίπλα μας την Ντίνα Κάσσου, που είναι το στήριγμα αυτής της δουλειάς από την αρχή.

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ γεννήθηκε από μια ιστορία που σκεφτήκαμε με τον άντρα μου Πέτρο Καλκόβαλη, με τον οποίο είμαστε σεναριογραφικό δίδυμο πολλά χρόνια τώρα. Η αρχική προσέγγιση ήταν για μια εβδομαδιαία σειρά, στα πρότυπα των ταινιών «γουέστερν», με τις τρεις αδελφές που χάνουν τον πατέρα τους και φτάνουν στον φόνο για να επιβιώσουν.

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ σειρά που έγραψα ήταν η «Επιστροφή», επίσης στον ΑΝΤ1.

ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ένα μόνο μυθιστόρημα (και όχι, δεν είναι οι «Άγριες μέλισσες»), με τον τίτλο «Ο πρώτος αμέθυστος». Είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πρόκειται να επανεκδοθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ιδιαίτερη αγάπη στο crime drama, έχουμε γράψει και κωμωδίες μαζί με τον Πέτρο, όπως η «Παρθένα ζωή», η «Τρελή οικογένεια», αλλά και παλιότερα οι «Επτά θανάσιμες πεθερές».

ΟΙ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» είναι η πρώτη δουλειά που αναλαμβάνω ως επικεφαλής και βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο και ελπίζω πραγματικά αυτό να ανοίξει τον δρόμο για την έγκριση κι άλλων πρωτότυπων σεναρίων από Έλληνες δημιουργούς.