SNFestival | SNF RUN I Οι εγγραφές άνοιξαν!

SNFestival | SNF RUN I Οι εγγραφές άνοιξαν!

Summer Nostos Festival

SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον 
23 Ιουνίου 2019

Οι εγγραφές άνοιξαν στο SNFestival.org!

Ο βραδινός αγώνας δρόμου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF), SNFRUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, αποτελώντας έναν αθλητικό θεσμό, με χιλιάδες δρομείς να δίνουν σημείο συνάντησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και να τερματίζουν στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, το Summer Nostos Festival(SNFestival), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 20:50 και 21:10 αντίστοιχα, με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, να τερματίζουν στον Στίβο του ΚΠΙΣΝ.

Ο αγώνας SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Την τελετή απονομής των μεταλλίων του αγώνα, θα συνοδεύσει ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, ενώ θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία της δημοφιλούς Ελληνίδας ερμηνεύτριας, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, κλείνοντας εορταστικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του SNFestival (23-30 Ιουνίου). 

Τον αγώνα SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει αναλάβει η Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Δηλώστε σήμερα συμμετοχή εδώ !

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Φέτος, όσοι δρομείς το επιθυμούν, εκτός από τη χαρά της συμμετοχής θα ζήσουν και τη χαρά της προσφοράς, καθώς ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα με σκοπό την ενίσχυση οργανισμών που αφιερώνουν το έργο τους στην υποστήριξη, μέσω του αθλητισμού, ανθρώπων με αναπηρία. Οι οργανισμοί που θα ενισχυθούν μέσα από το φετινό SNF RUN είναι οι εξής: ΚΕΘΙΣ  (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών), Π.Α.Σ.Κ.Α. (Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων), και, Σύλλογος Ατόμων με  Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ.

Με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή των δρομέων, θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που θα λάβουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Για παράδειγμα, σε συνεισφορά δρομέα των €5 (ελάχιστο προτεινόμενο ποσό), το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και έτσι ο οργανισμός θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

| Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ
Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών-ΚΕΘΙΣ είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ουσιαστική κοινωνική δραστηριότητα, στηριζόμενο κυρίως στον εθελοντισμό. Αφορά σε άτομα με αναπηρία, όπως: εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικά επεισόδια, παθήσεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αυτισμό, νοητική υστέρηση, ψυχικά νοσήματα.

Κατά τη θεραπεία αξιοποιείται η κίνηση του αλόγου, η θερμότητά του, η ικανότητά του για επαφή και επικοινωνία με τον άνθρωπο. Με την ομαδικότητα, το παιχνίδι και το άλογο ως πολύ ισχυρό κίνητρο -σύμφωνα με παγκόσμιες επιστημονικές έρευνες- δημιουργούνται μοναδικά σωματικά, νοητικά, αισθητηριακά και ψυχολογικά οφέλη. Επίσης, το άλογο περπατώντας, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του αναβάτη την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια στους ανθρώπους με φυσιολογική βάδιση.

Η συμμετοχή των αθλητών ιππασίας του ΚΕΘΙΣ στα Special Olympics Hellas είναι μεγάλη εδώ και χρόνια. Το δε Κέντρο παρέχει δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε ενδιαφερόμενους για θεραπευτική ιππασία που διαμένουν εκτός Σερρών. Τα έξοδα οργάνωσης και λειτουργίας του Κέντρου, ο εξοπλισμός και η φροντίδα των αλόγων, καθώς και η επιμόρφωση των βοηθών και εκπαιδευτών, είναι μερικά μόνο από τα κόστη που σε καθημερινή βάση καλείται να καλύψει το ΚΕΘΙΣ.

Η δωρεά των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα συμβάλει στη συνέχιση των θεραπευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΙΣ. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού: www.kethis.gr

Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 
Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) ιδρύθηκε το 1987, και εδρεύει στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον Αττικής. Είναι ο πρώτος καθαρά αθλητικός σύλλογος για άτομα με κινητικές αναπηρίες, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην πορεία του έως σήμερα. Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία του θεσμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ατόμων με αναπηρία, με έτος έναρξης το 1988.

Σήμερα ο Π.Α.Σ.Κ.Α. διατηρεί στο δυναμικό του 90 αθλητές σε αγωνιστικά τμήματα. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία συμμετέχουν περιοδικά στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, αλλά επίσης και σε πρωτοποριακά προγράμματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασής τους, καθώς και της δυνατότητάς τους για αυτόνομη κίνηση με σκοπό τη φυσική και ψυχολογική ανεξαρτησία τους και την ουσιαστική ένταξη και κοινωνικοποίησή τους. Βασικό εργαλείο υλοποίησης όλων αυτών των προγραμμάτων είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διατηρεί ο Π.Α.Σ.Κ.Α: ειδικό προσαρμοσμένο Γυμναστήριο, αίθουσα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, κλπ.

Η δωρεά των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα συμβάλει στην αντικατάσταση του δαπέδου του Γυμναστηρίου, εμβαδού 500τμ -το οποίο έχει καταστραφεί λόγω της χρόνιας χρήσης- με ειδικό βιομηχανικό δάπεδο, προκειμένου οι αθλητές να γυμνάζονται κάτω από συνθήκες βέλτιστης ασφάλειας. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού: www.paska.gr

Σύλλογος Ατόμων με  Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ 

Ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Κομοτηνή το 2002. Το 2012, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ίδρυσε το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ, το οποίο λειτουργεί ως  κέντρο εκπαίδευσης και υποστήριξης των ΑμεΑ με σκοπό την εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματός τους για ανεξάρτητη διαβίωση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον τους.

Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού, να δημιουργήσουν το είδος και τον τρόπο της υποστήριξης που είναι κατάλληλη για εκείνους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, γεγονός που  βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους μέσα στο Κέντρο, αλλά και στην προσωπική κατοικία τους.

Η εκπαίδευση των ΑμεΑ γίνεται μέσω εξατομικευμένου προγράμματος αυτονομίας σύμφωνα με τις ανάγκες της καθημερινότητας του κάθε ατόμου, όσον αφορά τη χρήση αμαξιδίου και ράμπας, τη διαχείριση της ατομικής υγιεινής, το πρόγραμμα αποκατάστασης στο νερό, την ορθοστάτιση, κ.ά.

Η δωρεά των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα συμβάλει στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων συμμετοχής ατόμων με αναπηρία, (μετακίνηση, διατροφή, κόστος εξωτερικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα, θεραπευτική ιππασία και κανό) τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού: www.perpato.gr

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο (πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) για τον εκάστοτε οργανισμό που επιλέγει ο δρομέας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος», η οποία έχει τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα. Στη συνέχεια, η «Αναγέννηση & Πρόοδος» θα αποδώσει το συνολικό και πλήρες ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

Ο SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημείωση:

Για όλα τα νέα του SNFestival επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο www.SNFestival.orgκαι εγγραφείτε στο newsletter της διοργάνωσης.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός που τα τελευταία 23 χρόνια έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 4.400 δωρεές σε οργανισμούς, σε περισσότερες από 120 χώρες. Το ΙΣΝ ενισχύει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία παγκοσμίως, ενώ στηρίζει προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού (μάθετε περισσότερα για το ΙΣΝ στο www.SNF.org).

Μία από τις δωρεές του ΙΣΝ – η μεγαλύτερη ως σήμερα- είναι η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, το οποίο δώρισε με αγάπη στην ελληνική κοινωνία. Έκτοτε δεν συμμετέχει στη λειτουργία του, αλλά συνεχίζει να ενισχύει τη δράση του με δωρεές. Το ΚΠΙΣΝ σας ανήκει, είναι το σπίτι σας, είναι ο νέος τόπος συνάντησης, δημοκρατίας, πολιτισμού, γνώσης. Και κάθε Ιούνιο συντελείται εκεί το «νόστιμον ήμαρ»: η στιγμή της Επιστροφής που όλο τον χρόνο, όσα και αν περάσαμε, περιμένουμε με λαχτάρα για να συναντηθούμε ξανά. Η στιγμή της γιορτής των πολιτών.

LINKS
Ιστότοπος του ΙΣΝ 
Ιστότοπος του SNFestival

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο:
Facebook / Twitter / Instagram / YouTube

COMMUNICATION – MEDIA RELATIONS:
zuma COMMUNICATIONS
Χαρά Ζούμα Ι Μ| Ε. chara@zumacom.gr
Nίνα Αλτάνη Ι Μ.Ι Ε. nina@zumacom.gr
Κίρκη Λιατοπούλου | Μ.Ι Ε. kirki@zumacom.gr
Χριστιάννα Φινέ | Μ. Ε. info@zumacom.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Διεύθυνση Επικοινωνίας Ι Τ. 210 8778300 Ι Ε. media@snf.org