Prestige the band! Γνωρίστε το συγκρότημα μέσα από μία αποκλειστική συνέντευξη!

Prestige the band! Γνωρίστε το συγκρότημα μέσα από μία αποκλειστική συνέντευξη!

Νεανικό, κεφάτο και λαμπερό είναι το νέο απόκτημα της MINOS EMI/ Universal που σε κάθε live ανά την Ελλάδα προκαλεί πανικό. Το συγκρότημα αυτό έχει καταφέρει να συνδυάσει τραγούδια από 5 δεκαετίες με τον δικό του funky ήχο προκαλώντας διασκέδαση και χορό, δημιουργώντας έτσι ένα τρελό party.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν τo πρώτο τους single και βίντεο κλιπ «Τώρα Αρχίζω Να Ζω» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μιχελόπουλου, με το κόσμο να το αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή.

Έτσι λοιπόν οι Prestige the band  συστήνονται μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη στο Gpop.gr και μας μιλάνε για όλα!

Θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για εσάς! Πως δημιουργηθήκατε σαν συγκρότημα και πως είναι οι σχέσεις μεταξύ σας;

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2009 από το Νίκο Παπαλεξάνδρου, που είναι ο drummer της μπάντας. Από τότε μέχρι σήμερα εξέλιξε τον ήχο της, εκσυγχρονίστηκε, άλλαξε σύσταση και είναι αυτό που είναι σήμερα… Pop, funky με dance διάθεση.

Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες, δεν είμαστε μόνο συνάδελφοι, αλλά και φίλοι. Είναι αυτό που λέμε ‘περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω!’ (γέλια).

Από πού προέκυψε το όνομα σας;

Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα λαμπερό, φωτεινό και να περνάει έννοιες όπως επιτυχία, κύρος, φήμη, εκτίμηση, κλπ κλπ.. Έτσι ο Νίκος πετάχτηκε και είπε ‘ Πρέπει να βρούμε κάτι που να έχει prestige’. Ε και αυτό ήταν! (γέλια)

Παρουσιάστε μας τους Prestigetheband!

Οι Prestige the band αποτελούνται από τον Γιάννη Χειλά στο μικρόφωνο, τον Θωμά Πούτα στην κιθάρα, τον Κώστα Μαραγκό στο μπάσο, τον Κίμωνα Λιμενίδη στα πλήκτρα, τον Νίκο Παπαλεξάνδρου στα ντραμς και τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου στο σαξόφωνο ή αλλιώς το χρυσό ‘κλαρίνο’ μας. (γέλια)

Πριν λίγο διάστημα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας κομμάτι με τίτλο «Τώρα Αρχίζω να ζω» μιλήστε μας για αυτό!

Είναι η πρώτη μας σύνθεση, οπότε καταλαβαίνετε το δέσιμο που έχουμε με αυτό το κομμάτι. Η αρχική ιδέα ήρθε από τον Γιάννη (Χειλά), δουλεύτηκε στο στούντιο από όλα τα μέλη της μπάντας για να φτάσει στην τελική του μορφή. Μέσα από αυτό το κομμάτι θέλαμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την αστείρευτη διάθεσή μας για διασκέδαση, party και χορό και δε θα βγαίναμε από το studio αν δεν το καταφέρναμε! (γέλια)

‘Αγκαλιάστηκε’ αμέσως από την δισκογραφική μας εταιρεία MINOS EMI και κυκλοφόρησε λίγο μετά, τον Ιούλιο του 2018.

Διαβάζω ότι ερμηνεύεται τραγούδια από όλες τις εποχές με βασικό στόχο τον χορό και τα συνδυάζεται με ένα δικό σας funky ήχο! Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος μουσικής και ποιες είναι μουσικές σας επιρροές;

Αρέσει σε όλους μας το funk και όλες οι εποχές το έχουν ως άκουσμα, σε διάφορε μορφές του. Πέρα από αυτό, ο καθένας μας έχει τα ακούσματα του, αλλά το funk είναι το είδος που μας ενώνει, ίσως είναι και η μόνη κοινή μας επιρροή (γέλια). Μη ρωτήσετε πώς καταφέρνουμε να το περνάμε σε όλα τα τραγούδια στις εμφανίσεις μας, αρκεί να έρθετε και θα καταλάβετε τι εννοούμε (γέλια).

Από το live σας τι είναι αυτό που θυμάστε;

Μας μένουν στιγμές που ο κόσμος παραληρεί, ζητάει και άλλα κομμάτια, εν ολίγοις δε μας αφήνει να κατεβούμε από τη σκηνή. Συγκεκριμένα, σε ένα live μας στην Ηγουμενίτσα ο κόσμος σήκωσε στους ώμους του τη σκάλα που οδηγούσε στη σκηνή και δε μπορούσαμε να κατέβουμε. Θέλανε να παίξουμε μέχρι να ξημερώσει (γέλια)

Συνεργάζεστε με μία από τις πιο κορυφαίες δισκογραφικές εταιρίες αυτή τη στιγμή στη χώρα! Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Πραγματικά δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Είχαμε μια επαφή με τη MINOS EMI, έδειξε απίστευτο ενδιαφέρον για μας και κανονίσαμε ένα ραντεβού στην εταιρεία  όπου γνωρίσαμε όλο το επιτελείο της και αυτό ήταν. Κολλήσαμε..

Ποια είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει το κομμάτι, αφήνει σχόλια, μας στέλνει προσωπικά μηνύματα, ενδιαφέρεται. Στα live δε, όπως σας τα περιγράψαμε πριν (γέλια).

Τι θα θεωρήσετε επιτυχία στο μέλλον;

Επιτυχία δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή. Αλλά να κρατηθείς εκεί. Γι αυτό για μας επιτυχία θα είναι να βγάλουμε όμορφα κομμάτια που να κάνουν τον κόσμο να περνά όμορφα. Είτε να χορεύει και να γελάει, είτε να συγκινείται και να παίρνει δύναμη.

Πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του 2018 να βγει στην μουσική βιομηχανία ένα συγκρότημα και ποια είναι τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να συναντήσει;

Είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο. Η δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να παρουσιάσεις κάτι φρέσκο και ειλικρινές  που θα το νιώσει ο κόσμος.

Πέρα από το μουσικό κομμάτι, πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των καλλιτεχνών, αλληλοϋποστήριξη. Δεν πρέπει να προσπαθεί ο ένας να δουλέψει εις βάρος του άλλου. Η συνεργασία είναι το παν, η ισχύς εν τη ενώσει.

Θα πηγαίνατε σε κάποιο talentshow να διαγωνιστείτε σαν Banda;

Δεν θα το αποκλείαμε ενδεχομένως, αν και θέλουμε να χαράξουμε το μονοπάτι μας, να κινηθούμε δισκογραφικά έξω από τα στεγανά ενός talent show.

Για το κλείσιμο θα θέλαμε να μάθουμε τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσάς;

Σε λίγο  καιρό θα έχετε το επόμενο κομμάτι μας το. Είναι ένα πολύ όμορφο, στ’ αυτιά μας τουλάχιστον (γέλια), και μελωδικό με ξεσηκωτικό ρεφραίν, ωραίους στίχους και εξαιρετική παραγωγή του Κυριάκου Κυριακού. Θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και περιμένουμε να μας πείτε αν σας αρέσει.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather