Τύμπανα πολέμου στη Συρία: Το οπλοστάσιο του Τραμπ και ο «ατσάλινος κλοιός» των ρωσικών S-400

Τύμπανα πολέμου στη Συρία: Το οπλοστάσιο του Τραμπ και ο «ατσάλινος κλοιός» των ρωσικών S-400

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ έχουν λάβει θέση και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση, μαζί με υποβρύχια και μαχητικά τζετ, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει τις απειλές του και να «χτυπήσει» επιλεγμένους στόχους στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε τους συμβούλους του και το Πεντάγωνο την Τετάρτη, δηλώνοντας μέσω Twitter ότι «νέοι, όμορφοι και έξυπνοι πύραυλοι» θα εκτοξευθούν σύντομα στη Συρία, ως απάντηση στη χημική επίθεση που φέρονται να δέχτηκαν άμαχοι αντάρτες από στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ.

Νωρίτερα, Ρώσος διπλωμάτης είχε πει, επικαλούμενος τον Πούτιν, ότι οποιοσδήποτε αμερικανικός πύραυλος εκτοξευθεί στη Συρία θα καταρριφθεί, ενώ θα καταστραφεί και η βάση από την οποία θα προέλθει. Αυτή η δήλωση φαίνεται ότι εκνεύρισε τόσο τον Τραμπ, που τον έκανε να αποκαλύψει τα «χαρτιά» του νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, τουλάχιστον σύμφωνα με το CNN.

Σε σημερινό του δημοσίευμα το αμερικανικό δίκτυο αναλύει τις δυνάμεις που θα έχει στη διάθεσή του ο Τραμπ, εάν προχωρήσει τελικά σε στρατιωτική παρέμβαση στη χώρα του Άσαντ, παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή του CNN, Τζον Κίρμπι, το «αυθόρμητο» tweet του Τραμπ μπορεί να εξανάγκασε τους επικεφαλείς του αμερικανικού στρατού να τροποποιήσουν τις αναλύσεις τους σχετικά με τους «στόχους, το timing και τη συνεργασία με άλλα κράτη».

Πηγή: Protothema.gr