Τέλος και επίσημα τίτλοι και χρηματοδότηση για Harry και Meghan

Τέλος και επίσημα τίτλοι και χρηματοδότηση για Harry και Meghan

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και οι εξελίξεις στην βασιλική οικογένεια τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες.

Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παύθηκαν και επίσημα πλέον από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Μέσω μιας διπλής ανακοίνωσης η βασίλισσα Ελισάβετ γνωστοποιεί στον λαό της Βρετανίας πως από την άνοιξη του 2020 ο Harry και η Meghan δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους τίτλους της ενώ θα σταματήσουν να λαμβάνουν την όποια χρηματοδότηση καθώς επίσης θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Frogmore Cottage.

Το ζευγάρι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπακιγχαμ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους».

«Όπως συμφωνήθηκε, κατανοούν ότι απαιτείται να κάνουν πίσω από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών θέσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα».

«Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις. Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».

Ο Harry και η Meghan Markle εξέφρασαν την επιθυμία να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η οικία της οικογένειάς τους στη Βρετανία.

Η συμφωνία του παλατιού με τον Harry και την Meghan θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.