Συγκλονιστική ομιλία της Oprah Winfrey στις Χρυσές Σφαίρες

Συγκλονιστική ομιλία της Oprah Winfrey στις Χρυσές Σφαίρες

Η τελετή απονομής των 75ων Βραβείων Golden Globe Awards 2018 (Χρυσές Σφαίρες 2018) πραγματοποιήθηκε το βραδυ της Κυριακής, αναδεικνύοντας τους μεγάλους νικητές της βραδιάς. H λαμπερή βραδιά είχε δυο βασικά στοιχεία το μαύρο χρώμα και τη φωνή όλων που ενώθηκε για να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση.

Το κοινό καθήλωσε ο λόγος της Oprah Winfrey καθώς η παρουσιάστρια μοιράστηκε με το κοινό την ιστορία της Recy Taylor, μιας αφροαμερικανής η οποία βιάστηκε ομαδικά το 1944 από έξι λευκούς άνδρες αλλά η ιστορία της… ξεχάστηκε.

«Την βίασαν και την άφησαν με δεμένα τα μάτια στην άκρη του δρόμου. Την απείλησαν να την σκοτώσουν αν το έλεγε ποτέ σε κανέναν. Η Τέιλορ μίλησε για όσα της είχαν συμβεί αλλά οι βιαστές δεν κατηγορήθηκαν ποτέ. Αλλά η δικαιοσύνη δεν ήταν καν επιλογή στην εποχή του Τζιμ Κρόου. Η Recy Taylor πέθανε πριν από 10 ημέρες. Έζησε όπως όλοι έχουμε ζήσει, για πάρα πολλά χρόνια σε μια κουλτούρα γεμάτη από άγριους, ισχυρούς άνδρες. Για πολύ καιρό οι γυναίκες δεν έχουν ακουστεί ή αν μιλούσαν δεν ήταν πιστευτές για όσα έκαναν αυτοί οι άντρες. Αλλά ο χρόνος τους τελείωσε. Ο χρόνος τους τελείωσε…», είπε η Oprah η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.