Πού να ταξιδέψετε φέτος τον χειμώνα

Πού να ταξιδέψετε φέτος τον χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, όμως πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ήδη τις πρώτες τους χειμερινές αποδράσεις, αλλά μακριά από χιονισμένα τοπία.

Για όσους θέλουν να διατηρήσουν το μαύρισμά τους και να κολυμπήσουν σε καταγάλανα νερά, ακόμη και το Νοέμβριο, οι πιο κατάλληλοι προορισμοί:

ΜΑΛΤΑ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 20 βαθμούς Κελσίου

Η Μάλτα αποτελεί ένας εκπληκτικός προορισμός για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί τη Μεσόγειο. Το νησί διαθέτει άνετα ξενοδοχεία, ενώ τα τεράστια τείχη που περικλείουν την πρωτεύουσα δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο μεσαιωνικό αιώνα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 22 βαθμούς Κελσίου

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής, η θερμοκρασία διατηρείται τα τελευταία χρόνια περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου. Το Λος Άντζελες, εκτός από τον εκπληκτικό καιρό, διαθέτει πολλά αξιοθέατα, αμέτρητα μπαρ και εστιατόρια, ενώ η Santa Monica θεωρείται παράδεισος για όσους αγαπούν το κολύμπι και τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

ΜΑΡΑΚΕΣ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 22 βαθμούς Κελσίου

Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε σε παραλία προκειμένου να απολαύσετε τον ήλιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Απόδειξη αυτού είναι η πόλη Μαρακές της Αφρικής. Τα κόκκινα τείχη που την περιβάλλουν, τα υπέροχα κτίρια και τα τζαμιά, οι αγορές, οι πλατείες και το ιστορικό της κέντρο, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα αξιοθέατα που την κάνουν πόλο έλξης σε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 24 βαθμούς Κελσίου

Η Νότια Αυστραλία διαθέτει πάρα πολλά αξιοθέατα. Η πρωτεύουσά της είναι η Αδελαϊδα, μια πόλη της τέχνης και του πολιτισμού, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, ενώ διαθέτει υπέροχα κρασιά που παράγονται στην Κοιλάδα Μπαρόσσα.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 25 βαθμούς Κελσίου

Το Μπουένος Άιρες ξεχωρίζει χάρη στην κοσμοπολίτικη γοητεία του. Είναι μια πόλη με παριζιάνικη κουλτούρα, στην οποία οι ρομαντικοί αναζητούν τον σκανδαλώδη ερωτισμό του τάνγκο σε πεζόδρομους, ακόμη και πλατείες.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 27 βαθμούς Κελσίου

Το παρατσούκλι «Η πολιτεία του ήλιου», τα λέει όλα. Με 20 βαθμούς Κελσίου όλον το χρόνο, η Φλόριντα δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τις παραλίες και τον καιρό της (1.350 μίλια ακτογραμμή-περισσότερα από κάθε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, εκτός της Αλάσκας), καθώς και για τις πόλεις-διαμάντια (Miami, Fort Lauderdale, Jacksonville), οι οποίες υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες.

ΚΟΥΒΑ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 28 βαθμούς Κελσίου

Η Κούβα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρούμι, πούρα, αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50, μουσική, χορός είναι αυτά που θα συναντήσει κανείς επισκέπτοντας το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής.

ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 31 βαθμούς Κελσίου

Υπάρχει λόγος που το λαμπερό Ντουμπάι έχει γίνει καταφύγιο των Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, τα μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια, τα αμέτρητα καταστήματα και γενικότερα για την πολυτέλεια που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της.

ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 32 βαθμούς Κελσίου

Είναι ίσως ο ιδανικότερος προορισμός για χαλάρωση στην Ταϊλάνδη, που κάποτε ήταν ανεξερεύνητο διαμάντι και σήμερα αποτελεί έναν παράδεισο διακοπών.

ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ

Υψηλότερη θερμοκρασία: 29 βαθμούς Κελσίου

Στη χερσόνησο Γιουκατάν θα βρει κανείς ένα από τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα του Μεξικό, τα σανότε, τα οποία στη γλώσσα των Μάγια τζονότ μεταφράζονται ως “σπηλιά με νερό” και χρησιμοποιείται από τους γεωλόγους για να περιγράψουν ένα φυσικό ασβεστολιθικό φρέαρ. Γύρω από αυτά, δημιουργήθηκαν πόλεις και τελετουργικά κέντρα των Μάγια, καθώς αποτελούσαν σημαντική πηγή νερού. Δίπλα στο Γιουκατάν υπάρχει και η πόλη Κανκούν, όπου υπάρχουν δεκάδες τουριστικά θέρετρα και παραλιακά ξενοδοχεία που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Καραϊβική θάλασσα.

Πηγη: Fortunegreece.com