Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή για τον σύζυγο της Σίσσυς Φειδά

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή για τον σύζυγο της Σίσσυς Φειδά

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, αλλά με τριετή αναστολή, έριξε το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον Γιώργο Ανδρίτσο, όπως αναφέρει η Espresso. Ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό ενός δικαστικού τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε βάρος του επιχειρηματία είχε ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο δικαστικός επιμελητής.

Ο Γιώργος Ανδρίτσος έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κτίριο 2 της Ευελπίδων, μαζί με τη Σίσσυ Φειδά, η οποία ήταν παρούσα στο επεισόδιο και μάλιστα κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Περιγράφοντας στην έδρα πως ξεκίνησε το επεισόδιο, ο μηνυτής εξήγησε πως πήγε στο σπίτι τους στις 8 Ιουνίου του 2016, προκειμένου να προχωρήσει σε κατασχέσεις λόγω οφειλών της Σίσσυς Φειδά, η οποία είχε κάνει ανοίγματα στον χώρο της εστίασης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε βάρος της interior designer, είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής για οφειλές που ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ, αλλά δεν τις είχε εξυπηρετήσει.

Ο μηνυτής κατέθεσε πως όταν άνοιξε εκείνο το πρωί την πόρτα ο Γιώργος Ανδρίτσος και είδε τους δικαστικούς υπαλλήλους, έγινε έξαλλος. «Άρχισε να φωνάζει και να με χτυπάει με γροθιές και κλωτσιές», είπε ο μηνυτής αποκαλύπτοντας ότι ο κατηγορούμενος του έσκισε τα ρούχα.

Στην απολογία του ο Γιώργος Ανδρίτσος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα και πως μπήκε στη μέση να προστατέψει την Σίσσυ Φειδά, που τότε ήταν έγκυος. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αγανάκτηση του ήταν δικαιολογημένη, καθώς οι δικαστικοί επιμελητές δεν είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

Τελικά η έδρα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, όπως αυτό του πρότερου έντιμου βίου που είχε ζητήσει η πλευρά του Γιώργου Ανδρίτσου.