Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Εκείνο που μένει αναλλοίωτο και αναντικατάστατο είναι…»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Εκείνο που μένει αναλλοίωτο και αναντικατάστατο είναι...»

Συνέντευξη στο περιοδικό “Secret” παραχώρησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της μουσικής, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του και επισήμανε τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει από την πρώτη του εμφάνιση.

«Η σκληρή δουλειά, η επίπονη μελέτη και η συνεχής προσπάθεια» και συνεχίζει «τίποτα δεν δίνεται δωρεάν. Το ταλέντο από μόνο του μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά δεν σε πάει πουθενά. Το να βαλτώνεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του καθενός. Τώρα, για να βγεις, χρειάζεται ένα χέρι άδολης αγάπης και η καύσιμη ύλη που ο ίδιος επιλέγεις (βιβλία, μουσικές, καλή παρέα, περπάτημα κ.ά.). Γιατί, όπως είπε και ο John Donne, “No man is an island” (“Ουδείς είναι από μόνος του νησί”)».

Ενώ, σε αυτούς που υποστηρίζουν πως η Τέχνη στις μέρες μας περνάει κρίση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απαντά:

«Η Τέχνη είναι πάντα υπό κρίση. Δεν μπορεί να γίνεται διαφορετικά. Ποιος έχει το αλάθητο για να καθορίσει απόλυτα τι είναι στην Τέχνη ποιοτικό και τι όχι; Αυτό που όντως κάνει τη διαφορά είναι η αισθητική. Και η αισθητική είναι παιδεία. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι μεταξύ μας αξιολογούμε διαφορετικά την Τέχνη και επιλέγουμε από αυτή διαφορετικά πράγματα».

Μάλιστα, σχετικά με το τι έχει αλλάξει από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ο Μιχάλης επισήμανε:

«Πολλά σε ό, τι αφορά την τεχνολογία, την εμπορικότητα και τη διακίνηση του μουσικού προϊόντος. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο και αναντικατάστατο είναι η έμπνευση. Δεν αγοράζεται, δεν εξασφαλίζεται και δεν δανείζεται».