Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Πασχάλης

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Πασχάλης

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Πασχάλης Αρβανιτίδης από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο τον έκρινε ένοχο για ψευδή καταμήνυση.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε στο εδώλιο με αφορμή το εκτός γάμου παιδί που απέκτησε με την Ουρανία Τουτουντζή, υπόθεση που είχε προκαλέσει απίστευτο ντόρο πριν από περίπου έντεκα χρόνια και ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «στιγμιαίο λάθος».

Στο πλαίσιο των δικαστηρίων που έγιναν τότε, μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA με τις οποίες εξακριβώθηκε η πατρότητα, ο Πασχάλης και η σύζυγός του, Αλίκη, έκαναν λόγο για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες». Οι δημόσιες δηλώσεις του ζευγαριού το έφεραν αντιμέτωπο με τον διορισμένο από το δικαστήριο γενετιστή που έλαβε και εξέτασε το δείγμα, τον Κωνσταντίνο Πάγκαλο, ο οποίος υπέβαλε αγωγή και ζήτησε αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας στο διαγνωστικό κέντρο, το ζευγάρι «ουδεμία αντίρρηση ή επιφύλαξη εξέφρασε σχετικά με τις συνθήκες των ανωτέρω ενεργειών. Άλλωστε, όλα τα δείγματα αίματος ελήφθησαν παρουσία του Πασχάλη Αρβανιτίδη, της Ουρανίας Τουτουντζή και του παιδιού ταυτοχρόνως».

Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δεύτερο βαθμό. Όπως αναφέρει η Espresso, παρότι η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Πασχάλη, η έδρα κατά πλειοψηφία τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί μαζί με τον τραγουδιστή και η σύζυγός του Αλίκη, η οποία δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά ήταν παρούσα στη δίκη.

Πηγή: peoplegreece.com