Εξαιρετικός “Ο Φάρος” στο θέατρο Αθηνών!

Εξαιρετικός "Ο Φάρος" στο θέατρο Αθηνών!

Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει στεγάσει το υποκριτικό του ταλέντο στο θέατρο Αθηνών, ανεβάζοντας έργα που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ο γνωστός ηθοποιός τον φετινό χειμώνα έπλεξε να συνεχίσει τη μεγάλη, περσινή επιτυχία που κέρδισε κοινό και κριτικούς προσελκύοντας έτσι και άλλους θεατές που δεν πρόλαβαν να το δουν.

Ο λόγος για το έργο θρίλερ – μαύρη κωμωδία «Ο Φάρος» του Κόνορ Μακφέρσον σε σκηνοθεσία του ίδιου του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που παίζεται για πρώτη στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το απαιτητικό κοινό της θεατρικής Αθήνας έχει την ευκαιρία να το απολαύσει, καθώς πρόκειται για μια παράσταση διαμάντι που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Πέντε καταπληκτικές ερμηνείες από πέντε άξιους ηθοποιούς που έχουν ένα δυνατό όνομα στο χώρο του θεάτρου και δεν περιμέναμε κάτι το λιγότερο από τους συγκεκριμένους.

Δυνατές στιγμές που σου κόβουν την ανάσα και παρακολουθείς με το στόμα ανοιχτό αφήνοντας πίσω τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Γέλιο, συγκίνηση, φόβος και ευαισθησία είναι μερικά από αυτά που νιώθουμε κατά την διάρκεια της πλοκής.
Μια καλοδουλεμένη παράσταση που αξίζει τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια.
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο θέατρο οι πρωταγωνιστές απέσπασαν το πιο γερό χειροκρότημα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση.

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ»έναν παραθαλλάσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερεις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Ο Σάρκυ έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν κι ο Νίκυ, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά.

Ενώ η νύχτα βαθαίνει κι η καταιγίδα θριαμβεύει, οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ»το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Αθανασία Σμαραγδή
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μανώλης Δούνιας – Έλενα Σκουλά
Θεατρικές επιχειρήσεις: Κάρολος Παυλάκης

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Σάρκυ: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Ρίτσαρντ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Ιβάν: Νίκος Ψαρράς
Νίκυ: Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Κύριος Λόκχαρτ: Αιμίλιος Χειλάκης

Το Gpop.gr παρακολούθησε το έργο και θέλει να πει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές που κατάφεραν να παρουσιάσουν αυτό το αριστούργημα.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος βρίσκεται στα καλύτερα του, καθώς έχει επεκταθεί με επιτυχία και στο κομμάτι της σκηνοθεσίας και καταφέρνει να κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις σε κάθε του επαγγελματικό βήμα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει αποδείξει πως είναι από τους τεράστιους ηθοποιούς του Ελληνικού θεάτρου και νομίζουμε πως δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί.

Ο Νίκος Ψαρράς κάνει έναν από τους πιο δυνατούς ρόλους της καριέρας του, δείχνοντας μας το μεγάλο ταλέντο που έχει.

Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ως πιο νέος της παρέας μας δείχνει το ταλέντο του και κερδίζει κι αυτός τις εντυπώσεις.

Τέλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης με την εντυπωσιακή του εξωτερική εμφάνιση, την χαρακτηριστική και αγαπημένη φωνή του, δίνει το δικό του τόνο στην παράσταση δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό και παρουσιάζοντας μας όλο το υποκριτικό του ταλέντο.

Συγχαρητήρια σε όλους και σπεύσατε να το δείτε προτού ολοκληρωθούν οι παραστάσεις.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων 

Τετάρτη – Παρασκευή: 21:00
Σάββατο Λαϊκή: 18.00 & Σάββατο 21:15
Κυριακή: 21:00