«Είχα το χέρι μου στο γύψο δε μπορούσα να τη σκοτώσω» – Συνέντευξη Ντοκουμέντο του δολοφόνου της Δώρας

«Είχα το χέρι μου στο γύψο δε μπορούσα να τη σκοτώσω» - Συνέντευξη Ντοκουμέντο του δολοφόνου της Δώρας

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το «συμβόλαιο θανάτου»

Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο άγνωστες πτυχές του σατανικού σχεδίου, που είχε στηθεί για να βγάλουν από τη μέση τη Δώρα. 

Ισχυρίζεται πως μέσα στην τσάντα της κοπέλας υπήρχε στικάκι με επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό: «Ναι στικάκια είχε μόνο που δεν είχε σκληρό δίσκο μέσα και εγώ έχω δώσει, γιατί το κράτησα κρυφά από αυτούς, αντί για ψεύτικα αποκαΐδια, τους έδωσα στάχτη από μπαλέτες, όταν ξανασυναντήθηκα μαζί τους και τα αποκαΐδια έδωσα και σχεδιάγραμμα που είναι για να τα μαζέψει το Ανθρωποκτονιών, μήπως βρει κανένα DNA δικό τους μέσα. Καταλάβατε;»

«Ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση για κάτι πελάτες πλούσιους που είχε ο ένας που τους δημιούργησε πρόβλημα και τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά. Και μου την κακολογούσαν την κοπέλα, για να μου φτιάξουν εμένα την ψυχολογία. Και να σας πω και κάτι άλλο, το οποίο δεν ξέρει και κανένας και το ξέρει μόνο ο κύριος Ανακριτής. Εγώ πώς μπορούσα να τη σκοτώσω την κοπέλα, με το χέρι στο γύψο;» προσθέτει.

– Είχατε γύψο τότε;

«Βεβαίως, από τα δάχτυλα και τον αντίχειρα ειδικά, το οποίο αποδεικνύεται και από τα παρών που έδωσα και αναφέρω αστυνομικούς για μάρτυρες, οι οποίοι δεν πατάνε τον όρκο τους και το λέω γιατί υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το λέω αυτό, καταλάβατε;» απαντά.

«Την πρώτη δοκιμή μου την κάνανε στο πρώτο ραντεβού που είχαμε εκεί πέρα, κάτι χαρτάκια με σκόνη μέσα και μετά μου δίνανε και μεταμφεταμίνη, γιατί τους είπα εγώ ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στην κοπέλα, γιατί εκείνοι μου προτείνανε μαχαίρι και τους λέω εγώ δεν μπορώ να το κάνω με μαχαίρι…» εξηγεί.

Το σκηνικό της παρακολούθησης που περιγράφει ο Σοροπίδης θυμίζει αστυνομική ταινία. Όπως λέει, οι δύο αυτουργοί χρησιμοποιούσαν κάλυψη στα μυστικά ραντεβού τους: «Ο ένας μου ερχόταν στο σπίτι με περούκα. Όταν τον συνάντησα στην Ευελπίδων την πρώτη φορά φόραγε άλλη περούκα. Είναι συγκεκριμένοι και είναι, τι να σας πω; Την παρακολουθούσαμε από το πρώτο ραντεβού και μετά, γύρω στο ενάμιση, ένα μήνα, όχι στη δουλειά καις το σπίτι, μόνο στο νεκροταφείο».

«Εγώ την κοπέλα δεν την γνώριζα. Αυτοί μου δώσανε φωτογραφία την ίδια μέρα, που είχαμε το ραντεβού. Μου κλείσανε ένα ραντεβού στη στάση το απόγευμα και μου δώσανε προκαταβολή 6.000 και μια φωτογραφία της κοπέλας για να την αναγνωρίσω, το πρωτοπαλίκαρο του, όχι το αφεντικό, γιατί το αφεντικό είναι άλλος».

– Πού έγινε η συνάντηση; Εκεί στη Λουκάρεως ή στην Ευελπίδων;

«Η συνάντηση δεν έγινε στη Λουκάρεως, έγινε στην Ευελπίδων. Εκεί που είναι η καφετέρια. Κοιτάξτε. Τρείς μέρες πήγαινε από την πίσω μεριά που μου είχαν δείξει αυτοί που θα γίνει η διαφυγή και τέσσερις μέρες πήγαινα με λίγα λουλούδια από την κανονική την πόρτα. Κανονικά και με είχαν δει πολύς κόσμος και μπορούν να με αναγνωρίσουν πολύς κόσμος. Καταλάβατε; Μου είχαν πει να μην πηγαίνω από την πλαϊνή, από την Ηρακλείου, γιατί έχει κάμερες να μην με πάρουν…

Κοίταξα στην γέφυρα των πεζών που έπρεπε να με περιμένει ο ένας κανονικά, αλλά δεν ήταν εκεί και μου φάνηκε και παράξενο, γιατί είδα μια σιλουέτα, την ώρα που η κοπέλα έφευγε. Σταμάτησε μια στιγμή και γύρισε και με κοίταξε πίσω και μετά είδα μια σιλουέτα και πρέπει να είναι αυτός, με την πρώτη περούκα που φόραγε όταν τον πρωτογνώρισα, το πρωτοπαλίκαρο αυτουνού. Ήταν ούτε μισό λεπτό συνάντηση, της έδωσε εκεί πέρα να πούμε τις μαχαιριές και έφυγε. Τον περίμενε ο άλλος με την μοτοσικλέτα, το τακίμι του. Αυτά θα βγούνε όλα, τα έχω καταθέσει όλα στον ανακριτή…»

«Ό, τι έκανα εγώ το έκανα για να φάει ένα κομμάτι ψωμί η οικογένεια μου, χωρίς να κάνω κακό της κοπέλας. Άμα ήθελα να της κάνω κακό της κοπέλας και δεν μπορούσα να της κάνω κακό, αφού δεν μπορούσα να πιάσω το μαχαίρι με τα δύο δάχτυλα…»  

Δείτε τη συνέντευξη ντοκουμέντο στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα