Ένα εστιατόριο Τέχνης στη Μύκονο / Πολιτισμός και Γαστρονομία στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου

Ένα εστιατόριο Τέχνης στη Μύκονο / Πολιτισμός και Γαστρονομία στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών που επιλέγουν το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου για τις διακοπές τους για θέματα κουλτούρας και σύγχρονου πολιτισμού.

Ανταποκρινόμενο σε αυτή την τάση, το εστιατόριο Blue Fusion Art Restaurant που βρίσκεται στην παραλία του Καλαφάτη, προτείνει fusion γαστρονομικές επιλογές μέσα σε ένα περιβάλλον Τέχνης. Μια έκθεση φωτογραφίας και μια έκθεση σύγχρονης γλυπτικής, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε ο επισκέπτης να απολαύσει το δείπνο του και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις στην εγχώρια εικαστική σκηνή.

Τα πιάτα εντυπωσιάζουν με χαρακτηριστικούς συνδυασμούς Ιαπωνικών γεύσεων με άρωμα Μεσογείου. Η Κέλλυ Αθανασιάδου, Managing Director της RESTART, της πλατφόρμας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, επιμελείται των γλυπτικών εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου.

Η έκθεση φωτογραφίας “REFLECT ON ME” σε επιμέλεια της φωτογράφου και εικαστικού Μαρίας Καππάτου που παρουσιάστηκε αρχικώς στη δραστήρια VENUS GALLERY του ξενοδοχείου Aphrodite Beach Resort, συνεχίζεται μέχρι το τέλος της σαιζόν στο εσωτερικό του πρωτοποριακού εστιατορίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καταξιωμένοι φωτογράφοι:

Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Νάσος Βασιλογιάννης, Γεώργιος Βουτσινάς, Αντώνης Γιακουμάκης, Γαρυφαλιά Δημοπούλου, Νίκη Γκλεούδη, Ντιράν Καλαϊτζιάν, Μαρία Καππάτου, Γεώργιος Κουτσουβέλης, Θεανώ Μανουδάκη, Paul Mei, Έμμα Μπαρμπαρήγου, Αχιλλέας Νάσιος, Τζένη Ντόκου, Χρύσα Τσοβίλη, Στεφανία Τσουπάκη, Δημήτρης Χανιώτης, Άκης Χρήστου.

Η επιμελήτρια σημειώνει:

Reflect on me

«Τα πάντα στο σύμπαν υπόκεινται σε μια συνεχή συνδιαλλαγή , στο υλικό, ψυχικό και νοητικό πεδίο. Η αντανάκλαση, είναι μια αμοιβαία διαδικασία μεταμόρφωσης. Το είδωλο που προσπίπτει στην επιφάνεια ανάκλασης, διαμορφώνει και διαμορφώνεται, ως παρατηρητής και παρατηρούμενο. Το βλέμμα, η ύπαρξη, λειτουργεί σαν πομπός και δέκτης του περιβάλλοντος. Μετά από μια τέτοια διάδραση, τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο.

Με κοιτάς, άρα υπάρχουμε» – Μαρία Καππάτου.

Στον εξωτερικό χώρο, περιμετρικά των τραπεζιών, υπάρχει ο «Κήπος των Γλυπτών» όπου εκτίθενται τα έργα μεσαίας και μεγάλης κλίμακας των καλλιτεχνών Σπύρου Κοντούλη, Γιάννη Κουλουρίδη, Γιώργου Μπαρδάκα και Helen Mudie.

Ο χώρος εντυπωσιάζει και οι επισκέπτες ξεναγούνται από άτομα της RESTART στις δύο εκθέσεις πριν ή μετά το δείπνο τους. Ο επισκέπτης, απολαμβάνει ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων μέσα σε ένα περιβάλλον τέχνης όπου μέσα από τον διαγωνισμό γλυπτικής, έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει για το αγαπημένο του γλυπτό και να φέρει έτσι τον δημιουργό του πιο κοντά στα τρία χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στα δημοφιλέστερα έργα στο τέλος της θερινής σαιζόν.

http://restartplatform.com/
http://aphrodite-mykonos.com/
www.facebook.com/restartcontemporary/
www.facebook.com/Blue-Mykonos

Posted in