Χρυσές Σφαίρες 2018 – 14 υποψηφιότητες για 7 ταινίες διανομής Feelgood Entertaiment

Χρυσές Σφαίρες 2018 - 14 υποψηφιότητες για 7 ταινίες διανομής Feelgood Entertaiment

Χρυσές Σφαίρες 2018
14 υποψηφιότητες για 7 ταινίες
διανομής
Feelgood Entertainment

Τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2018 ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα το μεσημέρι η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, όπου και θα απονείμει τις Χρυσές Σφαίρες στις 7 Ιανουαρίου 2019, δίνοντας την σκυτάλη για τη μεγάλη βραδιά των φετινών Όσκαρ.

7 ταινίες σε διανομή της Feelgood Entertainment βρέθηκαν στην λίστα των υποψηφιοτήτων:

Με 4 υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες (ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (ΚΩΜΩΔΙΑΣ Η’΄ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ), ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την Emily Blunt και ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ για τον Lin-Manuel Miranda) προηγείται το «Η ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» του Rob Marshall. Στο ολοκαίνουριο φαντασμαγορικό μιούζικαλ της Disney, η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει την νέα γενιά των Μπανκς να ξαναβρεί τη χαμένη χαρά και τη μαγεία της ζωής. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και σε 3D στις 20 Δεκεμβρίου.

Με 3 υποψηφιότητες ακολουθούν το «ΑΝ Η ΟΔΟΣ ΜΠΙΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ» του βραβευμένου με Oscar καλύτερης ταινίας, Barry Jenkins (ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΥ και Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την Regina King). Η ταινία που τοποθετείται στο Χάρλεμ της δεκαετίας του ’70, ακολουθεί το χρονικό του έρωτας του Fonny και της Tish, τη στιγμή που εκείνος θα καταλήξει στην φυλακή, κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που ποτέ του δεν διέπραξε.  Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Φεβρουαρίου.

Με 3 υποψηφιότητες επίσης, φιγουράρει ανάμεσα στις κατηγορίες το «BLACK PANTHER» του Ryan Coogler (ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ για τον Lubwig Goransson και ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ για το ALL THE STARS του KENDRICK LAMAR). O BLACK PANTHER, η πρώτη ταινία της Marvel που κερδίζει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα ακολουθεί τον T’Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο.

Το «NEVER LOOK AWAY» (WERK OHNE AUTOR) του Florian Henckel von Donnersmarck, το βιογραφικό δράμα για τη ζωή του Γερμανού καλλιτέχνη, Kurt Barnert, που δραπέτευσε από την Ανατολική Γερμανία για να ζήσει στην Δυτική, στριμωγμένος πάντα στις παιδικές του αναμνήσεις από τη ναζιστική κυριαρχία, και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες την προσεχή Άνοιξη, βρήκε την θέση του ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία της χρονιάς.

Τέλος, στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, βρίσκονται υποψήφιες τρείς ταινίες σε διανομή της Feelgood Entertainment. Οι «ΑΠΙΘΑΝΟΙ 2» του Brad Bird, όπου η οικογένεια Παρ επιστρέφει 14 χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια, το «ΡΑΛΦ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ» των Phil Johnston και Rich Moore με τον Ραλφ και την Βανέλοπη να επισκέπτονται για πρώτη φορά τον κόσμο του Ίντερνετ και που προβάλλονται ακόμα στους κινηματογράφους και το «SPIDERMAN: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΟ-ΣΥΜΠΑΝ» των Phil Lord και Chris Miller, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου και λογίζεται ως η πρώτη animation απόπειρα της Sony με κεντρικό ήρωα τον Spiderman, και που συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Μπρούκλιν και τις αμέτρητες ικανότητας του Αραχνο-Σύμπαντος, όπου περισσότεροι από ένας μπορεί να φορούν τη μάσκα.

Contact
Feelgood Press Office: press@feelgoodentertainment.gr

Μαρίτα Παντέρη, Publicity Manager
211-9967213

Χρήστος Πολίτης, Publicist
211-9967221