Το Gpop.gr στο «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα»

Το Gpop.gr  στο «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα»

Μία ρομαντική και αγαπημένη κωμωδία ανεβαίνει το φετινό χειμώνα στο θέατρο Πόλη με πρωταγωνιστές τον καίριο Δάνη Κατρανίδη και την ταλαντούχα Παναγιώτα Βλαντή, με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αθηναίων και να περάσει δυο ευχάριστες ώρες ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα που έχουν.

Ο λόγος για το έργο «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» του Willy Russell που η Λίλιαν Δημητρακοπούλου έκανε μία σύγχρονη απόδοση και σε σκηνοθεσία του Δάνη Κατρανίδη, που επέλεξε και τον ρόλο του σκηνοθέτη εκτός από του πρωταγωνιστή.

Ένα βραβευμένο θεατρικό έργο που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά και κερδίζοντας τις καλυτερες κριτικές.

Ένα έργο που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο πλευρό της.

Μία ζωή που αλλάζει για πάντα με την βοήθεια ενός καθηγητή φιλοσοφίας και μας δίνει το μάθημα οτι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στο ρόλο του καθηγητή ο Δάνης Κατρανίδης και στο ρόλο της κομμώτριας  μαθήτριας η Παναγιώτα Βλαντή που έχει βάλει στόχο να αλλάξει τον χαρακτήρα και την γενικότερη προσωπικότητα της.

Ένας έρωτας που γεννιέται με ένα ανατρεπτικό φινάλε, δίνει μία άλλη νότα στα θεατρικά δρώμενα της φετινής σεζόν.

Το Gpop.gr ως λάτρης του καλού θεάτρου βρέθηκε στην πρώτη παράσταση του έργου μετά το μικρό διάλειμμα που έκανε για το Πάσχα καθώς πήρε παράταση έως 29 Απριλίου.

Ένα έργο που κατέχει όλα τα μηνύματα που ζητάει και ο πιο απαιτητικός θεατής.

Ακόμα να το δείτε; Τρεχάτε για να περάσετε καλά και θα μας θυμηθείτε.

Η Υπόθεση του έργου αναλυτικότερα:

Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.

Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση… Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.