Το Gpop.gr στην παράσταση Πλατεία Ηρώων

Το Gpop.gr στην παράσταση Πλατεία Ηρώων

Γράφει: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Σε μία ακόμη θεατρική παράσταση βρέθηκε το Gpop.gr και αυτή είναι η Πλατεία Ηρώων στο θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Μία ταλαντούχα Καριοφυλλιά Καραμπέτη σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο και πολύ δύσκολο έργο. Μία ενδιαφέρουσα υπόθεση που σε κρατάει προσηλωμένο σε όλη την διάρκεια του. Οι παραστάσεις θα είναι εώς 7 Μαΐου και θα συνεχιστούν και για 1 μήνα ακόμη την επόμενη χρονιά.

Πρωταγωνιστούν:
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Μπινιάρης, Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Εξαρχέας

Η υπόθεση:
Ο Καθηγητής Σούστερ, ο μεγάλος απών του έργου, αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός του στην πλατεία Ηρώων της Βιέννης, την ίδια πλατεία, όπου τον Μάρτιο του 1938 ο Χίτλερ είχε γίνει δεκτός με κραυγές επευφημίας από τους κατοίκους της πόλης. Η προσωπικότητά του φωτίζεται μέσα από τις διηγήσεις των οικείων του και φωτίζει με τη σειρά της τον κίνδυνο από την άνοδο του φασισμού, την τυραννική επιβολή του παρελθόντος πάνω στα άτομα και την κωμωδία της ύπαρξης.

Κωμωδία του παραλόγου ή δριμεία κριτική κατά της Αυστρίας, το έργο καυτηριάζει τους πάντες και τα πάντα: την πατρίδα, τους Αυστριακούς, το θέατρο, τη μουσική, τους θεσμούς, τα αστικά σαλόνια, τις συζυγικές σχέσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, την πολιτική ζωή

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Burgtheater της Βιέννης, το 1988, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας των σχολίων περί αντισημιτισμού των κατοίκων της πόλης και των υπαινιγμών για την προσωπικότητα του Αυστριακού προέδρου.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather