Το Μεγάλο Σορτάρισμα (ΤΗΕ BIG SHORT) σε Α’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ στο ΟPEN

Το Μεγάλο Σορτάρισμα (ΤΗΕ BIG SHORT) σε Α’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ στο ΟPEN

Πρώτες Προβολές στο ΟPEN

Αριστουργηματικές ξένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην τηλεόραση του OPEN. Οι τηλεθεατές θα απολαύσουν καθηλωτικές ερμηνείες σε έργα κορυφαίων σκηνοθετών που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε στις 22:00 Το Μεγάλο Σορτάρισμα (ΤΗΕ BIG SHORT)
Α’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δραματική ταινία αμερικάνικης παραγωγής 2015

H ταινία μάγεψε με το καυστικό χιούμορ της κοινό και κριτικούς. Ξεχώρισε για το κοινωνικό της μήνυμα και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Το Μεγάλο Σορτάρισμα απέσπασε το Όσκαρ και το βραβείο BAFTA διασκευασμένου σεναρίου και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Β’ ανδρικού ρόλου για τον Κρίστιαν Μπέιλ .Επίσης, ήταν υποψήφια στις Χρυσές σφαίρες για το βραβείο καλύτερης ταινίας, Α’ ανδρικού ρόλου και καλύτερου σεναρίου.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές που διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, το οποίο δεν είναι άλλο από την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι ήρωες μας βρήκαν τον τρόπο να επωφεληθούν από αυτή και να βγουν κερδισμένοι.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ ΜακΚέι (σκηνοθέτη της ταινίας Anchorman), μας γυρίζουν πίσω στις αρχές της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2008, και με πολύ χιούμορ, αναπτύσσουν τους ιδιόμορφους αυτούς χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν μανιωδώς, εκείνοι σόρταραν – πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων.

Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι
Σενάριο: Ανταμ ΜακΚέι, Τσαρλς Ράντολφ
Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπραντ Πιτ, Κάρεν Γκίλαν, Σελίνα Γκόμεζ, Μαρίσα Τομέι, Μελίσα Λίο