Τα «γυρίζει» ο Τραμπ για τη Συρία;

Τα «γυρίζει» ο Τραμπ για τη Συρία;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας «θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή όχι τόσο σύντομα». «Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Χτες η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει στη χημική επίθεση που φέρεται να διεπράχθη από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ντούμα της ανατολικής Γούτα – ενέργεια που εξακολουθεί να διαψεύδει η Ρωσία. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξή του, λέγοντας: «Έχουμε την απόδειξη ότι την περασμένη εβδομάδα, πάνε τώρα σχεδόν δέκα ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο, και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Μακρόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Δείτε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather