Στην κορυφή του Billboard chart με το νέο άλμπουμ του Kanye West

Στην κορυφή του Billboard chart με το νέο άλμπουμ του Kanye West

Με τη μεγάλη επιτυχία του «Ye», ο Kanye West πλέον έχει τον ίδιο αριθμό δίσκων-οκτώ- όπως οι Beatles και Eminem, που έγιναν No1 και έφθασαν στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου, πρωτοεμφανίστηκε στο Νο1 του αμερικανικού Billboard 200 και έγινε το όγδοο στη σειρά που κατακτά την κορυφή.

Έως την Πέμπτη, το «Ye» είχε πουλήσει 208.000 αντίτυπα, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών πωλήσεων και του streaming, σύμφωνα με τη Nielsen Music, ξεπερνώντας ένα άλμπουμ του οποίου ο τίτλος απηχεί μια πολύ μικρή φιλοδοξία του ράπερ Post Malone: «Beerbongs and Bentleys”.

Έπειτα από έναν χρόνο σιγής, ο Kanye επανήλθε στο προσκήνιο και απασχόλησε την ειδησεογραφία τον Απρίλιο, καθώς ήταν ένας από τους ελάχιστους διάσημους Αφροαμερικανούς που υποστήριξαν δημόσια τον πρόεδρο Donald Trump.

Το «Ye» έχει έναν σόουλ και χορευτικό ήχο που θυμίζει την αρχή της καριέρας του ράπερ και παραπέμπει σε πολλές αντιπαραθέσεις στις οποίες βρέθηκε να εμπλέκεται ο 41 ετών μουσικός.

Όλα τα άλμπουμ εκτός από το πρώτο «The College Dropout» το 2004, βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτς, όπως και το «Watch The Throne» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του με τον Jay-Z το 2011.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ του Kanye West με 7 τραγούδια, που παρουσιάζει μια πιο μελαγχολική εικόνα του καλλιτέχνη, με τίτλο «Kids See Ghosts». Για τη δημιουργία του άλμπουμ, συνεργάστηκε με τον «προστατευόμενό» του Kid Cudi.