Σαρώνει σε εισιτήρια ο Black Panther

Σαρώνει σε εισιτήρια ο Black Panther

Σχεδόν 50.000 θεατές υποδέχτηκαν τον καινούργιο ήρωα της Marvel στις ελληνικές αίθουσες. Συγκεκριμένα, ο «Black Panther» έκοψε 49.022 εισιτήρια μέσα στις 5 πρώτες μέρες προβολής του, σε 114 αίθουσες σε πανελλαδικό κύκλωμα.

Η ταινία κατάφερε να κατακτήσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς μόνο με τις εισπράξεις του πρώτου τετραημέρου και τα 235 εκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές αίθουσες μπήκε στην 12η θέση στην λίστα της Marvel για τις συνολικές εισπράξεις των ταινιών της, κοιτάζοντας με άνεση τις υψηλότερες θέσεις.

Παράλληλα, έγινε η 5η ταινία που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικό άνοιγμα και κατέκτησε το τρίτο καλύτερο άνοιγμα τετραημέρου στην ιστορία, ενώ έγινε και η ταινία με το δεύτερο καλύτερο σύνολο εισπράξεων στην ιστορία για ημέρα εκτός τριημέρου (τη Δευτέρα η ταινία συγκέντρωσε 33,2 εκατομμύρια δολάρια, πίσω από τα 40.1 εκατομμύρια του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»).

H ταινία έχει φτάσει ήδη τα 404 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, μονάχα στις πρώτες 5 ημέρες προβολής της, καθιστώντας ιδιαίτερη αισιόδοξη την πορεία της, και εξόχως βασιλική την υποδοχή της.

Σύνοψη

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T’Challa (Chadwick Boseman), που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Black Panther- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Black Panther, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να προστατέψει τον λαό του.

Στους κινηματογράφους και σε 3D από την Feelgood