Ρίτσα Μπιζόγλη: Διαχειρίζομαι με δυσκολία τη βία. Το ίδιο και την αδικία

Ρίτσα Μπιζόγλη: Διαχειρίζομαι με δυσκολία τη βία. Το ίδιο και την αδικία

Στην εφημερίδα Real μίλησε η παρουσιάστρια ειδήσεων του Ant1 Ρίτσα Μπιζόγλη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που περνά λόγω του επαγγέλματός της αλλά και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ίσως έχει αντιμετωπίσει.

Μία anchorwoman ποια χαρακτηριστικά οφείλει να έχει;

Αγάπη γι’ αυτό που κάνει, υπομονή, επιμονή και αντοχές. Επειδή μου αρέσει να τρέχω, θα έλεγα ότι η πορεία μοιάζει με τον δύσκολο μαραθώνιο της Αθήνας που είναι γεμάτος ανηφόρες και κατηφόρες και όχι με τους μαραθωνίους στο Βερολίνο ή στη Νέα Υόρκη, όπου όλα είναι επίπεδα και άρα πιο εύκολα.

Έχετε πρότυπα; 

Όχι πρότυπα. Είναι πολύ αυστηρή η έννοια. Υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζω και σέβομαι. Ξεχωριστές προσωπικότητες, που, εκτός από το ταλέντο τους στη δημοσιογραφία, διαθέτουν χιούμορ και τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζονται με άνεση.

Οι πόρτες σας άνοιξαν εύκολα στον χώρο;

Βήμα-βήμα. Αργά, αλλά σταθερά. Είχε και εύκολες στιγμές και δύσκολες. Έτσι είναι ο χώρος. Όπως λένε σε ένα τραγούδι τους οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε στίχους του Μιχάλη Γκάνα: «Να δεις τι σου ‘χω για μετά». Έτσι σκέφτομαι και προχωράω...

Έχετε βιώσει αθέμιτο ανταγωνισμό; 

Στον χώρο μας τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει «επόπτης» ηθικής. Άλλες φορές τα προλαβαίνεις και άλλες φορές σε προλαβαίνουν αυτά. Τότε είναι αργά.

Υπήρξαν επαγγελματικές στιγμές που θα θέλατε να ξεχάσετε;

Αποφεύγω να μένω κολλημένη σε κάτι. Ακόμα και αν αυτό είναι καλό. Κοιτάω μπροστά. Δεν ξεχνάω, απλά συγκεντρώνομαι στον στόχο μου.

Πότε «δυσκολευτήκατε» τελευταία φορά να πείτε μία είδηση;

Κάθε φορά που μιλάω για βία και τα περιστατικά που τη συνοδεύουν. Διαχειρίζομαι με δυσκολία τη βία. Το ίδιο και την αδικία.