ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ // Dimitris Kalantzis quintet // Mano’s – Jazz tribute to Manos Hadjidakis

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ // Dimitris Kalantzis quintet // Mano's - Jazz tribute to Manos Hadjidakis

Απονομή Πλατινένιου Δίσκου στον Δημήτρη Καλαντζή & τους συνεργάτες του
για το άλμπουμ Mano’s – Jazz Tribute to Manos Hadjidakis

Το βραδυ της Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση του Dimitris Kalantzis quintet στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έγινε η απονομή ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ στον Δημήτρη Καλαντζή & τους συνεργάτες του για τις πλατινένιες πωλήσεις του άλμπουμ Mano– Jazz Tribute to Manos Hadjidakis που κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Την απονομή έκανε στα παρασκήνια η διευθύντρια της Cobalt Music και Άννα-Μαρία Αντίππα, τονίζοντας στην εισαγωγή της «πόσο σπάνιο είναι στις μέρες μας αυτό το ύψος πωλήσεων & μάλιστα για ένα jazz άλμπουμ». «Η εμπορική επιτυχία του», όπως συμπλήρωσε, «φανερώνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που εκτιμά τις καλές δισκογραφικές κυκλοφορίες & μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να το τροφοδοτούμε».

Πλατινένιο δίσκο παρέλαβαν, εκτός από τα μέλη του Dimitris Kalantzis quintet, η Καμεράτα –Oρχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης & ο ενορχηστρωτής των εγχόρδων Γιάννης Αντωνόπουλος.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη συναυλία του Dimitris Kalantzis Quintet στον γεμάτο από κόσμο δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ένα μουσικόφιλο κοινό που είχε έρθει για να απολαύσει live τις jazz εκτελέσεις αγαπημένων συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι, που περιέχονται στον πλατινένιο δίσκο.

Ήταν μια μαγική βραδιά!