Πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι

Φτιάξτε ένα αφράτο πασχαλινό τσουρέκι εύκολα και γρήγορα

Υλικά για 3 τσουρέκια

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 της κούπας βούτυρο
2/3 της κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 κούπα γάλα
2 αυγά χτυπημένα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

1. Στο μπολ του μίξερ βάζετε το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το γάντζο του μίξερ.
2. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
3. Στη συνέχεια, την πατάτε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζετε σε μπαλάκια. Με κάθε μπαλάκι ζύμης φτιάχνετε ένα μπαστούνι και με τρία μπαστούνια πλέκετε πλεξίδες.
4. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα τσουρέκια. Τα αλείφετε με το χτυπημένο με λίγο νερό αυγό και τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.
5. Ψήνετε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 οC, για 20΄-25΄μέχρι να ροδίσουν.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather