Ο Matt Damon αντεπιτίθεται

Ο Matt Damon αντεπιτίθεται

Τα σχόλια που έκανε το περασμένο διάστημα ο Matt Damon για τα θύματα και τους θύτες σχετικά με τα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στο Χόλιγουντ προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων είπε: «υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις ένα χτύπημα σε κάποιον στα οπίσθια και στο βιασμό ή στην σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου» και πρόσθεσε μιλώντας στο δημοσιογράφο Peter Travers πως και οι δυο αυτές συμπεριφορές είναι κατακριτέες αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται.

Οι δηλώσεις του διάσημου ηθοποιού που μοιάζουν να προσπαθούν να μετριάσουν και να υποτιμήσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών σκανδάλων, προκάλεσαν τα οργισμένα σχόλια χιλιάδων γυναικών που έσπευσαν στα social media να κατακρίνουν τον Damon. Πολλές ήταν οι γυναίκες ηθοποιοί που απάντησαν στον Damon καταδικάζοντας τη στάση του, ανάμεσά τους η Μίνι Ντράιβερ και η Αλίσια Μιλάνο.

Τώρα ο Damon πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα και δήλωσε ότι οι άνδρες του Χόλιγουντ που δεν είναι θηρευτές πρέπει να μιλήσουν κι αυτοί. “Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή ξεκαθαρίσματος και αυτό είναι πολύ καλό, αλλά σκέφτομαι ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάμε είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν κι ένα σωρό άντρες – η πλειοψηφία των αντρών που ξέρω εγώ- που δεν το κάνουν αυτό το πράγμα (σεξουαλική παρενόχληση) και των οποίων οι ζωές δεν πρόκειται να επηρεαστούν”, είπε χαρακτηριστικά στο Business Insider.

«Αν πρέπει να δηλώσω κάτι για σεξουαλική παρενόχληση, δεν με νοιάζει, θα το δηλώσω, θα το είχα δηλώσει από πριν, δεν το κάνω και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ξέρω δεν το κάνουν», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather