Ο Μάνος Παπαγιάννης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Gpop.gr!

Ο Μάνος Παπαγιάννης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Gpop.gr!

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Γοητευτικός, ταλαντούχος, εργατικός, αισιόδοξος, δοτικός, επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, ευγενικός, επιτυχημένος και πάντα καλοπροαίρετος, είναι κάποια από αυτά που χαρακτηρίζουν τον Μάνο Παπαγιάννη όπου γεννήθηκε στη Σέρβια Κοζάνης τόπο καταγωγής του πατέρα του, και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης απ’ όπου είναι η μητέρα του.

Στα 21 του μετακόμισε στην Αθήνα για να ασχοληθεί με την υποκριτική και μέχρι σήμερα μετράει πολλές επιτυχίες στη δουλειά του. Ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως μπάρμαν αλλά και ως ιατρικός επισκέπτης.

Σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα αλλά και την θεατρικές παράσταση «Ο Φίλος μου ο Λευτερακης» που πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο, ο Μάνος Παπαγιάννης μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για τη δουλειά του, τα παιχνίδια επιβίωσης, την σύζυγο του Αγγελική Δαλιάνη και τα παιδιά τους, ενώ μεταξύ άλλων ανεφέρθη στο αν τον ενόχλησε η έκταση που πηρε το περιστατικό με την Σοφία Παυλίδου και την επαγγελματική του πορεία παρουσιάζοντας μας πολλές πτυχές της ζωής του.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Πάντα το ήθελα από μικρός, δεν ξέρω γιατί και πως. Ένοιωθα ότι θα μου άρεσε παρά πολύ.

Πριν γίνετε ηθοποιός έχετε ασχοληθεί με κάτι άλλο επαγγελματικά;

Ναι, έκανα αρκετές δουλειές αλλά και μετά που έγινα επαγγελματίας ηθοποιός και κολλούσα ένσημα εννοώ, ταυτόχρονα δούλευα κιόλας.

Πότε ήταν η πρώτη σας φορά στη σκηνή και τι θυμάστε από αυτήν;

Ήταν στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου. Ένα έργο του Πιραντέλο που μου άρεσε πάρα πολύ και ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος.

«Ο Φίλος μου Λευτεράκης» στον κήπο του Χυτηρίου. Πείτε μας λίγα πράγματα γι αυτό

Είναι ένα έργο του Αλέκου Σακελάριου που γράφτηκε την δεκαετία του 60 και πραγματεύεται την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική νοοτροπία σε όλα τα θέματα, γι αυτό αφορά και το σήμερα. Η ιστορία μας αφορά έναν υποτιθέμενο φίλο που έχει επινοήσει ο Θεοδωράκης για να μπορεί να απατάει την γυναίκα του, η οποία παρ’ όλα αυτά το κατάλαβε και έβαλε κάποιον να υποδυθεί τον υποτιθέμενο φίλο του. Μια ιστορία που έχει παρά πολύ πλακά.

Πείτε μας λίγα πράγμα για το ρόλο που έχετε εσείς σε αυτή την παράσταση.

Εγώ υποδύομαι τον Θοδωρή, τον άνθρωπο ο οποίος απατά την γυναίκα του με την πρόφαση ότι πάει στον φίλο του τον Λευτεράκη στην Πάτρα.

Πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την παράσταση η οποία στην ουσία είναι μια παλιά ελληνική ταινία;

Είμαστε κάθε μέρα γεμάτοι και τους αρέσει πάρα πολύ, γιατί είναι μια παράσταση που αφορά πολύ την ελληνική πραγματικότητα, το σήμερα και όλες τις εποχές. Και ο κήπος του Χυτηρίου είναι ένας πολύ ωραίος χώρος.

Εσείς έχετε επινοήσει ποτέ κάποιο «Λευτεράκη», για όποιον δίποτε λόγω;

Νομίζω ότι όλοι έχουμε πει ψέματα και έχουμε απατήσει – εξ απατήσει με την θετική και με την αρνητική έννοια του όρου τον συνάδελφο μας. Είμαστε έλληνες όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει ένα ψέμα – ένα Λευτεράκη.

Στην παράσταση είστε μαζί με την Αγγελική Δαλιάνη. Πως είναι να είστε μαζί και στο σπίτι και στη δουλειά, μπορεί να υπάρξει τριβή στη σχέση ενός ζευγαριού όταν είναι όλο το 24ωρο μαζί;

Όχι μωρέ, γιατί εμείς λόγω υποχρεώσεων δεν βλεπόμαστε πολύ στο σπίτι, οπότε οι μόνες ώρες που βρισκόμαστε είναι αυτές εδώ κοντά στο θέατρο.

Η γνωριμία σας με την σύζυγο σας, Αγγελική Δαλιάνη πως προέκυψε;

Τυχαία, εγώ ήμουν στο έργο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» και είχα τελειώσει την παράσταση και η Αγγελική είχε έρθει να δει μια άλλη παράσταση του Εθνικού θεάτρου και έξω από εκεί γνωριστήκαμε.

Πολύ σας θεωρούν πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Ποιο πιστεύετε είναι το μυστικό για ένα επιτυχημένο γάμο;

Όχι, και αν υπάρχει δεν το ξέρουμε εμείς. Εντάξει έχουμε και εμείς τις τριβές μας, τα πάνω και τα κάτω αλλά το προσπαθούμε. Όσο για το μυστικό αν το μάθει κάποιος ας μου το πει και εμένα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι σε μια νέα και πιο «μοντέρνα» διασκευή. Πως σας φαίνετε αυτό;

Μου αρέσει γιατί εμένα μου αρέσουν οι ελληνικές ταινίες και νομίζω ότι αρέσουν και σε όλο το κόσμο. Όταν πρόκειται για δημιουργίες – διασκευές των ανθρώπων που γνωρίζουν από αυτά όπως είναι ο Μιχάλης και ο Θανάσης αξίζει να έρθει κάποιος να τα δει.

Πιο είναι το κριτήριο με το οποίο επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

Πλέον σκέπτομαι ότι θα ήθελα να συνεργάζομαι με καλά παιδιά που δεν βάζουν την ματαιοδοξία και το εγώ τους πάνω από όλα.

Το περιστατικό με την Σοφία Παυλίδου σας ενόχλησε που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση καθώς υπάρχουν και παιδιά στη μέση;

Ναι εννοείται, έβλεπες ανθρώπους ματαιόδοξους από όλες τις πλευρές οι οπιοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός χωρίς να βάζουν το ανθρώπινο στοιχείο στη μέση και βλέπεις ξαφνικά τι άνθρωποι είμαστε.

Στο παρελθόν έχετε κάνει τηλεόραση, η αποχή σας από αυτήν είναι από επιλογή η έτυχε;

Δεν έχω μεγάλη απόχη γιατί και το χειμώνα ήμουν στον Ant1 στην Παρθένα Ζωή, απλά αυτή η απόχη έχει γίνει συνειδητή γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις προτάσεις που μου έχουν γίνει.

Βλέπεται τον εαυτό σας στις επαναλήψεις, πως νιώθετε και από αυτές υπάρχουν πλέον οικονομικές απολαβές;

Όχι, ποτέ δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο από τις επαναλήψεις γιατί ζούμε σε μια χώρα περίεργη, αλλά όπου βλέπω τον εαυτό μου στις επαναλήψεις δεν μου αρέσω καθόλου γιατί λέω «ωχ παναγία μου, κι αυτό έπρεπε να το πω αλλιώς, αυτό έπρεπε να το κάνω αλλιώς».

Έχουμε δει ηθοποιούς οι οποίοι μπαίνουν στην διαδικασία να γράψουν είτε μια θεατρική παράσταση είτε μια ταινία. Εσείς θα το κάνατε ή το έχετε κάνει;

Έχω προσπαθήσει γιατί έχω καταπληκτικές ιδέες αλλά στην πράξη είναι όλα δύσκολα. Δεν είναι τόσο εύκολο να γράψεις ένα σενάριο ένα κείμενο ή ένα θεατρικό και είναι να το έχεις κι’ ολας κι εγώ δεν το έχω. Ενώ έχω ωραίες ιδέες δεν μπορώ να τις υλοποιήσω.

Υπήρξαν ρόλοι που σας έκαναν να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε ή που αντιμετωπίζετε τη ζωή;

Όλοι οι ρόλοι γιατί κάθε ρόλος που καλείσαι να υποδυθείς πρέπει να το υποστηρίξεις και να το δικαιολογήσεις μέσα σου. Όλοι οι ρόλοι είναι ισάξιοι για εμένα και με έχουν διδάξει πολλά, είναι από τα πλεονεκτήματα που έχει ένας ηθοποιός.

Η κόρη σας έχει δυο ηθοποιούς γονείς, σας έχει πει ποτέ ότι θέλει να ασχοληθεί με αυτό και τι την συμβουλεύετε;

Έχει πει ότι θέλει να ασχοληθεί με αυτό και νιώθει ότι της αρέσει και εγώ την συμβουλεύω να κάνει αυτό που της αρέσει, την γεμίζει και την ολοκληρώνει.

Στην τηλεόραση τελευταία επικρατούν τα παιχνίδια επιβίωσης, εσείς τα παρακολουθείτε; Πως σας φαίνονται και θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε κάτι αντίστοιχο όπως το Survivor ή Nomads;

Δεν τα παρακολουθώ και ούτε μπορώ να συμμετάσχω γιατί δεν είναι της δίκιας μου αισθητικής όλο αυτό.

Πέρα από την υποκριτική όμως έχετε ανοίξει και δυο μαγαζιά στο Περιστέρι. Αυτό πως πρόεκυψε;

Είναι μια δουλειά που την ήξερα γιατί από πάντα δούλευα σε καφέ και σε μπαρ από μικρός έτσι και λόγω της κρίσης λες «μήπως πρέπει να κάνουμε και κάτι διαφορετικό» και αυτό το διαφορετικό θέριεψε και το ένα μαζί έγινε δυο και γίνετε χαμός.

Το γεγονός ότι είστε ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο έχει βοηθήσει στην προσεγγίση πελατείας στο μαγαζί;

Δεν θα το έλεγα και δεν το επιδιώκω κι’ ολας γιατί δεν τα διαφημίζω καθόλου τα μαγαζιά, θέλω αυτός που θα έρθει στο μαγαζί να έρχεται για το μαγαζί και όχι για εμένα γιατί εγώ μπορεί να πάθω κάτι αύριο και αυτά πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Βλέπουμε κατά καιρούς ηθοποιούς στο ρόλο του παρουσιαστή, εσείς θα το κάνατε;

Νομίζω ότι δεν θα ήμουν καλός αλλά δεν ξέρω, δεν νομίζω .

Τηλεόραση, κινηματογράφος , θέατρο. Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα από αυτά ποιο θα διαλέγατε και γιατί;

Το θέατρο γιατί νομίζω μου ταιριάζει πιο πολύ, γράφω πιο ωραία στο θέατρο (γελάει).

Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να μάθει τα λόγια του και να τα θυμάται;

Αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο, αν ακούει το συμπαίκτη του ή αν είναι εύκολος στο να μαθαίνει, εγώ ας πούμε μαθαίνω εύκολα και στην πρώτη – δεύτερη – τρίτη πρόβα τα ξέρω.

Τώρα βλέπουμε και τον Ντάνο σε ρόλο ηθοποιού στην σειρά Τατουάζ. Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό, και τον παρακολουθήσατε καθόλου;

Δεν έχει τύχει να τον δω αλλά εγώ είμαι πολύ υπέρ, γιατί όχι και γιατί να μην δοκιμάσεις, δεν κατάλαβα τι σημαίνει ηθοποιός, ψυχή, αν αυτός ο άνθρωπος έχει ψυχή και αυτό βγαίνει στον κόσμο και σε αυτούς που τον παρακολουθούν, γιατί όχι.

Ποια η σχέση σας με τα social media και πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε έχουν για έναν ηθοποιό;

Δεν έχω πολύ καλή επαφή αλλά προσπαθώ πολύ να τα φέρω βόλτα και βλέπω ότι χρειάζονται στο επάγγελμα μας .

Βλέπουμε κατά καιρούς συναδέλφους σας λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο εξωτερικό να δουλέψουν, εσείς θα πηγαίνατε;

Νομίζω όχι γιατί θα δυσκολευόμουν να ξεκινήσω πάλι από την αρχή βεβαία θα μου πεις «ποτέ μην λες ποτέ» αλλά νομίζω όχι.

Αν μπορούσατε να διαλέξετε ένα μέρος να πάτε να μείνετε μόνιμα εκτός Αθήνας ή ακόμα και Ελλάδος, ποιο θα ήταν αυτό;

Εκτός Ελλάδας όχι αλλά εκτός Αθηνών μου αρέσει πολύ η Κρήτη!

Τι αρέσει στον Μάνο να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του για να χαλαρώσει;

Να δουλεύω (γελαει) μου αρέσει να δουλεύω και να ξεχνιέμαι και πάντα ασχολούμαι με κάτι.

Επαγγελματικά τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσάς;

Υπάρχουν κάποια πράγματα αλλά είναι λίγο νωρίς να τα συζητάμε και καμιά φορά στραβώνουν κιόλας και είναι άσχημο μετά.

Η δημοσιογράφος του site μας Πόπη Γιαννικάκη με τον Μάνο Παπαγιάννη

Ευχαριστούμε τον Μάνο Παπαγιάννη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather