Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι ο νέος διευθυντής της Λυρικής Σκηνής

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι ο νέος διευθυντής της Λυρικής Σκηνής

Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνου Ρήγου καθώς με απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Γιώργου Κουμεντάκη, αναλαμβάνει διευθυντής του μπαλέτου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο νέος διευθυντής αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου και η διάρκεια της θητείας του είναι διετής.

«Είναι μεγάλη χαρά η ανάληψη της θέσης του διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουμεντάκη για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση. Το Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να τις κερδίσουμε, με σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα. Στο Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους χορευτές της χώρας μας, με τεράστιες δυνατότητες, αδιαπραγμάτευτο ταλέντο, λάμψη και γνώση. Με τη στήριξη του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του Μπαλέτου, είμαι αισιόδοξος πως θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουμεντάκης καλωσόρισε τον νέο διευθυντή και, επισημαίνοντας πως παρακολουθεί την πορεία του στον χώρο εδώ και 25 χρόνια, λέγοντας: «πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της ΕΛΣ με δημιουργίες-σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και έξω από αυτό. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και θα είμαι δίπλα του κάθε στιγμή της θητείας του».