«Ο δικός μου άλλος» με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη

«Ο δικός μου άλλος» με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη

Ο Παντελής Βούλγαρης – με αφορμή την τελευταία του ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» – θα βρίσκεται στο Public Café Συντάγματος την Τρίτη 17 Απριλίου στις 21:00 στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Ο δικός μου Άλλος»,

όπου σπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς παρουσιάζουν μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους.

Ο Παντελής Βούλγαρης θα συνομιλήσει με τον Μάκη Προβατά και τον Γιάννη Μπασκόζο για το ρόλο της ιστορίας στον κινηματογράφο αλλά και του κινηματογράφου στην κατανόηση της ιστορίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ταινία ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη να υπογράφει το σενάριο, μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου και μας γνωρίζουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος κρατούμενος Ναπολέων Σουκατζίδης, συνδικαλιστής, κομμουνιστής, πολύγλωσσος που εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ.

Σε αντίποινα για την ενέδρα αντιστασιακών στον στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων, αποφασίζεται η μαζικότερη εκτέλεση κρατουμένων, του Σουκατζίδη και 199 συντρόφων του.

Το xάραμα της Πρωτομαγιάς ο Φίσερ προτείνει στον διερμηνέα του να του χαρίσει τη ζωή, αρκεί εκείνος να διαλέξει τον διακοσιοστό μελλοθάνατο.

Η ταινία είναι συνάμα Ιστορία και μυθοπλασία, ένα κινηματογραφικό “σημείωμα” μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ κυκλοφορεί σε DVD & συλλεκτική έκδοση BLU-RAY™ που περιλαμβάνει CD με την πρωτότυπη μουσική της ταινίας από τον The Boy

Από 30 Μαρτίου από την Tanweer.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης

Πρωταγωνιστούν:

Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης
Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ
Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη
Τάσος Δήμας – Κώστας
Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος
Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος
Λουκάς Κυριαζής – Κόβατς
Λευτέρης Λαμπράκης – Ηθοποιός
Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου – Ξένια
Βασίλης Σύρρος – Νικόλας Γλέζος
Μανώλης Μαυράκης – Καπνοβιομήχανος
Μανώλης Ψαρουδάκης – Μίλτος

Μιχάλης Αεράκης, Δημήτρης Καλογεράκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Ιώ Ασηθιανάκη, Χάρης Αργυρόπουλος, Μηνάς Μησόρης, Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Μάρκος Ρενιέρης, Τάσος Καϊσαρλής, Θεώνη Κουτσουνάκη, Γιάννης Σίνης, Κυριάκος Κώτσογλου, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Αντρέας Χατζημαρκάκης, Αντώνης Παλιεράκης, Γκάρι Τζέιμς Μπόρλαντ, Στέλλα Ψαρουδάκη