Οι «Ήρωες» που σε μαγεύουν!

Οι «Ήρωες» που σε μαγεύουν!

Τρία μεγάλα ονόματα του Ελληνικού θεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους τον φετινό χειμώνα για να καταπλήξουν το Αθηναϊκό κοινό.

Ο λόγος για τον Γιάννη Φέρτη, τον Δημήτρη Πιατά και τον Ιεροκλή Μιχαϊλίδη που όπως φαίνεται προσθέτουν ακόμη μια επιτυχία στο πλούσιο βιογραφικό τους.

Υποδύονται τρείς βετεράνους γκρινιάρηδες στρατιωτικούς που ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

Πρωταγωνιστές λοιπόν στο εξαίρετο έργο του Gerald Sibleyras «Ήρωες» σε σκηνοθεσία του Νιkita Milivojevic και μετάφραση της Μαριάννας Τόλη χαρίζουν ωραία βράδια στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Το Gpop.gr όπως καταλάβετε παρακολούθησε την παράσταση που είναι συνεχώς sold out και μόνο καλά λόγια έχει να πεί. Όσοι δεν την έχετε δεί σπεύσατε γρήγορα γιατί δεν πρέπει να λείπει απο το κατάλογο κάθε σωστού θεατρόφιλου.

Μια πολύ ωραία δουλειά που συμπληρώνει απόλυτα το σκηνικό και η υπέροχη μουσική.

Άριστα 10!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Gérald Sibleyras γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Το έργο του «Heroes» ή «Le Vent des Peupliers» γράφτηκε το 2003,και έκανε πρεμιέρα στο Théâtre Montparnasse λαμβάνοντας τέσσερις υποψηφιότητες βραβείου Molière, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου συγγραφέα (Meilleur Auteur-Best Author). H κωμωδία Ήρωες παρουσιάστηκε και στο θέατρο Vakhtangov στην Ρωσία σε σκηνοθεσία του Rimas Touminas .Εν συνέχεια το έργο μεταφράστηκε από τον Τομ Στόππαρντ και παρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου. Τιμήθηκε με το Lawrence Olivier Best New Comedy Award.

Δείτε κάποιες από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που απαθανατίσαμε: