Ντίνα Κώνστα: «Όταν ακούω να λένε «α, η κυρία Μαρκορά», θυμώνω»

Ντίνα Κώνστα: «Όταν ακούω να λένε «α, η κυρία Μαρκορά», θυμώνω»

Η Ντίνα Κώνστα είναι μια από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιούς και ο ρόλος με τον οποίο έχει καταφέρει να χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του κοινού είναι ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δυο Ξένοι».

Η ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town, μεταξύ άλλων μίλησε για το πόσο την ενοχλεί που οι περισσότεροι τη γνωρίζουν από τον ρόλο αυτό αλλά και πως αντιδρά όταν την αποκαλούν «Ντένη Μαρκορά», αποκαλύπτοντας:

«Με ενοχλεί. Η τηλεόραση είναι μια δουλειά. Το θέατρο είναι κάτι μεγάλο. Βέβαια, είναι και επικίνδυνο, γιατί δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα. Σου έφυγε κάτι, τέλος. Δεν μπορείς να το γυρίσεις πίσω. Αλλά και αυτά που έκανα στην τηλεόραση τα διάβαζα και τα πρόσεχα πάρα πολύ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε στο θέατρο, λόγω ηλικίας ή λόγω χρημάτων, και βλέπουν τηλεόραση. Αλλά όταν ακούω να λένε «α, η κυρία Μαρκορά», θυμώνω”.

Με το δημοσιογράφο να απορεί που μετά από 21 χρόνια ακόμα τη φωνάζουν με αυτό το όνομα. «Πριν από λίγες μέρες ένα ταξιτζής μου είπε «κυρία Μαρκορά, πώς σας λένε στη ζωή σας;». «Ας κάνατε τον κόπο να μαθαίνατε», του απαντώ. Και θύμωσα βεβαίως. Μαρκορά και Μαρκορά, δεν μπορώ πια, νευριάζω. Σιγά. Ευτυχώς που δεν πήγαν οι Δύο Ξένοι και τρίτη χρονιά», πρόσθεσε.