Κατερίνα Γερονικολού: Μιλάει αποκλειστικά στο Gpop για τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Κατερίνα Γερονικολού: Μιλάει αποκλειστικά στο Gpop για τα "Χτυποκάρδια στο θρανίο"

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Ραντεβού με τους δημοσιογράφους έδωσαν μια μέρα πριν τη μεγάλη τους πρεμιέρα, οι συντελεστές της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Το πολυσυζητημένο έργο της φετινής θεατρικής Αθήνας επιστρέφει μετά από 60 χρόνια στη σκηνή του θεάτρου Ήβη. Το αγαπήσαμε μέσα από την κινηματογραφική του μορφή και ήρθε η στιγμή να το δούμε στο σανίδι σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου.

Το Gpop.gr βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και έκανε μία ωραία συζήτηση με την Κατερίνα Γερονικολού, η οποία ενσαρκώνει το ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη.

Η γνωστή ηθοποιός μιλάει για αυτό το νέο της επαγγελματικό βήμα, τη σύγκριση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και για το τηλεοπτικό της ρόλο στο Τατουάζ.

Μεγάλη πρεμιέρα για τα Χτυποκάρδια στο θρανίο! Έχετε άγχος;

Πολύ άγχος αλλά νομίζω πως είναι δημιουργικό.

Πώς νιώθετε για αυτή τη παράσταση;

Πολύ περηφάνια, πολύ χαρά, νομίζω θα είναι μία παράσταση πολύ διαφορετική γιατί έχουμε συνηθίσει να ανεβαίνουν έργα που ήταν παλιά ταινίες, αλλά αυτό είναι ένα θεατρικό έργο που δεν έχει ξανά ανεβεί. Έχει να ανεβεί 60 χρόνια στην Ελλάδα, άρα το βλέπουμε πρώτη φορά ουσιαστικά εμείς η νέα γενιά στο θεατρικό σανίδι και είναι ένα έργο που έχει πάρα πολύ συναίσθημα, είναι πολύ γλυκό δεν γράφτηκε ως κωμωδία αλλά φυσικά γελάς, αλλά γράφτηκε ως παραμύθι.

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας; Ο κύριος Λαζόπουλος σας κάλεσε;

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον Κύριο Κέντ που είναι ο παραγωγός των θεατρικών σκηνών αλλά ο κύριος Λαζόπουλος ουσιαστικά είναι ο βασικός μου καθοδηγητής σε όλο αυτό. Με βοήθησε απίστευτα πολύ και μπορώ να πω ότι με ξεκλείδωσε σε πάρα πολλά πράγματα και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή τη γνωριμία και αυτή τη συνεργασία. Οφείλω πολλά σε αυτό που θα δείτε στο κύριο Λαζόπουλο.

Θα κάνατε την αλλαγή στα μαλλιά σας αν χρειαζόταν; Δηλαδή ξανθά!

Όχι, η Λίζα Πετροβασίλη είναι μια μαθήτρια 17 χρονών, νομίζω το μαλλί μου είναι το ιδανικό, το φυσικό μαλλί που έχω είναι το ιδανικό για το ρόλο.

Φοβάστε για τη σύγκριση που μπορεί να γίνει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Δεν φοβάμαι γιατί αν θα γίνει θα είναι μια άδικη σύγκριση που δεν με αφορά, με την έννοια ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι η μεγαλύτερη σταρ που έχει περάσει έως τώρα στην Ελλάδα. Εγώ είμαι στην αρχή της πορείας μου, οπότε η σύγκριση θα ήταν εντελώς άδικη.

Από εκεί και πέρα αν γίνει σύγκριση δεν θα μπω στη διαδικασία να το διαβάσω, ούτε να το σχολιάσω, εγώ θα παίζω για τους αγνούς θεατές που θέλουν να ξεχαστούν, να ερωτευτούν, να ακούσουν τα τραγούδια του Χατζιδάκη, να περάσουν καλά.

Το πρώτο παιδικό σας έρωτα τον θυμάστε; Σε τι ηλικία ερωτευτήκατε;

Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, θυμάμαι όμως ότι πάντα οι πρώτες φορές είναι πολύ έντονες.

Σας βλέπουμε και στο Τατουάζ! Θα συνεχίσετε να είστε στα επόμενα επεισόδια;

Ναι θα συνεχίσω.

Άρα συνδυάζεται και θέατρο και γυρίσματα μαζί. Πόσο δύσκολο είναι;

Είναι μια τρέλα όλο αυτό αλλά επειδή το τατουάζ είναι μια άλλη μου μεγάλη αγάπη πέρα από τα Χτυποκάρδια, το Τατουάζ σκίζει, είναι ένας ρόλος που έχει απίστευτη πλοκή για μένα και τρελό ενδιαφέρον και θα συνεχίσω κανονικότητα.

Τηλεόραση η θέατρο αν σας έλεγαν να διαλέξετε;

Επιλέγω τους ρόλους, όχι το μέσο επομένως πρέπει να κάνει πιο πολύ με το ρόλο και τη συνεργασία

Έχετε κάποιο απωθημένο που θα θέλατε να κάνετε;

Όχι. 

Η Κατερίνα Γερονικολού με τον δημοσιογράφο του site μας, Μάριο Κωνσταντόπουλο