Κέικ με κρέπες, κρέμα και ζελέ από μύρτιλα

Κέικ με κρέπες, κρέμα και ζελέ από μύρτιλα

Υλικά

Για τις κρέπες

    • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
    • 400ml γάλα
    • 3 αβγά
    • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για το ζελέ

    • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Μούρο
    • 1 κεσεδάκι μύρτιλα
    • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Τσηζκέικ
  • 500ml γάλα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και πολτοποιείτε τα μύρτιλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο από το ζεστό ακόμη ζελέ. Αναμιγνύετε τον πολτό των μύρτιλων με το Φρουί Ζελέ και αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψάκι. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγάνι διαμέτρου 20-22εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα μια κουτάλα της σούπας γεμισμένη κατά 3/4, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγάνι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε 5-6 κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήνετε να παγώσει λίγο στο ψυγείο.

Για την τούρτα: Τοποθετείτε την πρώτη κρέπα σε πιατέλα. Στη συνέχεια απλώνετε πάνω της μια λεπτή στρώση κρέμας και 5-6 κομματάκια ζελέ μύρτιλο εδώ κι εκεί. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά. Τελειώνετε με την τούρτα με μια κρέπα και τα τελευταία κυβάκια ζελέ.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather