Θρίλερ με δύο τραυματισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο – Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

Θρίλερ με δύο τραυματισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο - Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

Και νέο ορειβατικό θρίλερ – το τρίτο από το Σάββατο – είναι σε εξέλιξη στον Όλυμπο, στην περιοχή Λιβαδάκι. 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα και η ΕΜΑΚ προσπαθούν να προσεγγίσουν τους δύο ορειβάτες.

Στην περιοχή σπεύδει και ελικόπτερο για την διάσωσή τους και την άμεση μεταφορά τους.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ύστερα από τηλεφώνημα 37χρονου, ότι ο ίδιος, μαζί με ένα ακόμη άτομο 55 ετών, βρίσκονται σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος και χρειάζονται βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Μετά απο την πρώτη επικοινωνία οι διασώστες δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν και πάλι με τον 37χρονο.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, και τα δύο άτομα τραυματίστηκαν, αλλά ο 55χρονος σοβαρότερα. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον Όλυμπο, καθώς και το σκοτάδι, δυσχεραίνουν το έργο το διασωστών.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Πηγή:real.gr

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather