Θανάσης Τσαλταμπάσης: Το πρόβλημα είναι το Mega που παίζει επαναλήψεις και δεν… | Αποκλειστική συνέντευξη

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Το πρόβλημα είναι το Mega που παίζει επαναλήψεις και δεν... | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Γοητευτικός, ταλαντούχος, εργατικός, αισιόδοξος, εγωιστής, δοτικός, ονειροπόλος και πάντα καλοπροαίρετος, είναι κάποια από αυτά που χαρακτηρίζουν τον Θανάση Τσαλταμπάση όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και σε ηλικία εννέα ετών ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι με την παράσταση «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη. Στα 24 του κατέβηκε στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός και φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα αλλά και την θεατρικές παράσταση Charlie Chaplin που πρωταγωνιστεί κάνοντας τον Σαρλώ αυτή τη season, ο Θανάσης μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για τη δουλειά του, τα παιχνίδια επιβίωσης, το Mega, την σύντροφο του, ενώ μεταξύ άλλων ανεφέρθη και στην επαγγελματική του πορεία παρουσιάζοντας μας πολλές πτυχές της ζωής του.

Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Έβλεπα θέατρο από πάρα πολύ μικρός και παρόλο που δεν καταλάβαινα τι έβλεπα, χάζευα, μου άρεσε! Κάποια στιγμή όταν ήμουν εννέα χρονών έπαιξα σε μια παράσταση στην γειτονία και από τότε μπήκε για τα καλά το μικρόβιο μέσα μου. Θες η διαδικασία των προβών, θες ότι είχα πέσει σε πάρα πολύ καλή περίπτωση γιατί μπορεί να πέσεις και σε περίπτωση που να σε κάνει να μην αγαπήσεις το θέατρο από ένα ερασιτεχνικό θίασο ή ένα σκηνοθέτη που δεν είναι τόσο εντάξει. Εγώ μαγεύτηκα και έκτοτε έλεγα ότι θα γίνω ηθοποιός.

«Τσάρλι Τσάπλιν» στο Ακροπόλ. Πως επέλεξες το συγκεκριμένο έργο;

Εμένα τα έργα έρχονται σύμφωνα και με την εμπορεία η οποία λειτουργεί προσθετικά. Πάντα τα σχέδια μου έχουν να κάνουν και με το τι έχω κάνει στο παρελθόν, μέσα σε αυτά βρήκα ένα πάτημα σε αυτό το έργο το οποίο έχει να κάνει με έναν ήρωα παγκοσμίως γνωστό που έχει αφήσει το στίγμα του και είχε πολύ ενδιαφέρων κι ο ίδιος ο Chaplin γιατί η ζωή του ήταν πολυτάραχη. Σε αυτό το έργο βλέπουμε όλη τη ζωή και τις ηλικίες που έπρεπε να παίξω αλλά και το συναισθηματικό υπόβαθρο που είχε κάθε ηλικία, το Σαρλώ που είναι μια αναγνωρίσιμη φιγούρα για όλους, πολύ περίεργη στην κίνηση που σημαίνει θα δούλευα κινησιολογικά. Όλο αυτό το πακέτο με έκανε να θελήσω να το κάνω και γιατί πίστευα ότι αυτός ο άνθρωπος 100 χρόνια μετά, το έργο του είναι ακόμα δημοφιλής και έχει εμπορική αξία.

Κατά την διάρκεια των προβών υπήρχε κάτι που σε δυσκόλεψε και πόσο χρόνο προετοιμασίας χρειάστηκες για να αισθανθείς έτοιμος για τον ρόλο αυτό;

Όλα ήταν δύσκολα και μου άρεσε και πάντα θέλω να είναι δύσκολα στις πρόβες. Όταν ξέρεις ότι έχεις θέση μια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ξεκινήσεις, εγώ τουλάχιστον βάζω το χρόνο έτσι στο μυαλό μου ώστε εκείνη την ημέρα να είμαι όσο ποιο έτοιμος μπορώ. Όσο πλησίαζε η ημερομηνία έναρξης και με τις πρόβες γινόμουν ποιο έτοιμος και νομίζω την ημέρα της παράστασης ήμουν έτοιμος.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτή την παράσταση;

Πάρα πολλά γιατί και σαν ηθοποιός κατά την διάρκεια της παράστασης μου βγαίνουν πολλά συναισθήματα και αυτό που παίρνω από το κοινό είναι κάτι ασύλληπτο. Πολλές φορές δεν το πιστεύω αυτό που νιώθω από το κοινό, μετά ακούω κι αυτά που μου λένε οι θεατές και είμαι πολύ ευτυχισμένος που κάνω αυτή τη δουλειά.

Όταν μελέτησες το έργο και έψαξες τη ζωή του Charlie Chaplin, βρήκες κοινά στοιχειά του χαρακτήρα σου  με τον δικό του;

Ναι, δυο – τρία σημαντικά τα είδα. Την εργασιομανία, το πάθος γι αυτή τη δουλειά και ότι μερικές φορές παραγκωνίζω άλλα πράγματα, όχι ότι το μετανιώνω αλλά δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό που έκανε ο Chaplin γιατί πολλές φορές από την πολύ του θέληση γι αυτό που έκανε, παραμελούσε φίλους, την σύντροφο του, εγώ προσπαθώ να μην είμαι σε αυτά τα επίπεδα αλλά συμβαίνει πολλές φορές και το ότι ήταν ένας ηθοποιός όπου την τέχνη του την έκανε για να πει και την γνώμη του είτε αυτή είναι πολίτικη είτε κανονική. Εγώ μέσα από την δουλειά μου εκθέτω τις θέσεις μου, δεν είναι απλά ότι βγαίνω και παίζω ένα έργω. Ότι έργω και αν είναι αυτό προσπαθώ μέσα από το ρόλο μου να περνώ κάτι.

Οι περισσότεροι ρόλοι που έχεις κάνει είναι κωμικοί, θα μπορούσες να κάνεις και κάτι ποιο δραματικό;

Εάν έχεις δει τον Charlie Chaplin «ακυρώνεις την ερώτηση». Στο θέατρο έχω κάνει πολλές φορές πολύ δραματικούς ρόλους αλλά και έργα σαν τον Chaplin που είναι κυρίως δραματικό και πολύ συγκινητικό. Είναι λογικό κάποιος να ξέρει έναν άνθρωπο από την τηλεόραση γιατί είναι ένα μέσω μαζικής κατανάλωσης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και αλλού πορεία. Η βασική πορεία του ηθοποιού είναι το θέατρο, εγώ στο θέατρο κάνω πολλά πράγματα, στην τηλεόραση επίσης νιώθω ότι διαφοροποιούμε αλλά η τηλεόραση έχει άλλες απαιτήσεις. Αυτό που κάνω το γουστάρω πάρα πολύ και το υπηρετώ με σθένος και δεν λέω κάτι για να αποποιηθώ κάτι άλλο.

Πότε ήταν η πρώτη σου φορά στη σκηνή και τι θυμάσαι από αυτήν;

Ήταν εννέα ετών σε μια ομάδα που είχε δημιουργηθεί στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, είχε έρθει ένας σκηνοθέτης στην τότε βιβλιοθήκη που είχαμε και μάζεψε παιδιά για να κάνει μια παράσταση. Έτσι μπήκα εγώ, λίγο τυχαία και ήταν και μια παράσταση που έπαιξε σε μεγάλο θέατρο της Θεσσαλονίκης για λίγες παράστασης.

Την απόφαση να φύγεις από την Θεσσαλονίκη και να έρθεις στην Αθήνα πως την πείρες;

Πάντα λειτουργούσε αυτό μέσα μου και μια μέρα είπα «θα πάω». Πάντα το ήθελα και ήταν μονόδρομος για εμένα και κάποια στιγμή στο τελευταίο έτος των σπουδών μου στην Κοζάνη συνειδητοποίησα ότι αυτό που σπουδάζω δεν είναι αυτό που θέλω και έτσι αποφάσισα να φύγω και να πάω να γίνω ηθοποιός.

Έχεις σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Θα μπορούσες κάποια στιγμή να ασχοληθείς με αυτό;

Μπα. Όταν ασχολούμαι με κάτι από πολύ μικρός ασχολούμαι μονό όταν νιώθω ότι σε αυτό θα γίνω πάρα πολύ κάλος. Ακόμα και μπάσκετ όταν έπαιζα νόμιζα ότι θα γίνω επαγγελματίας γι αυτό έπαιζα, αν δεν έχω τέτοιο κίνητρο δεν μπορώ να το κάνω και Μηχανολόγος Μηχανικός όταν έχω στο σπίτι τον πατέρα μου που είναι κορυφή για εμένα και ξέρω ότι δεν θα τον έφτανα ποτέ, δεν μπορώ να το κάνω

Υπήρξαν ρόλοι που σε έκαναν να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι ή που αντιμετωπίζεις τη δική ζωή;

Σαφέστατα. Για εμένα αυτό είναι το ζητούμενο της δουλειάς μου, κάθε ρόλος κάτι μου δίνει άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Δεν κάνω έργα που είναι μόνο αφρός ακόμα και αν καμία φορά φαίνονται έτσι για εμένα δεν είναι.

Τηλεόραση, κινηματογράφος , θέατρο. Αν έπρεπε να διαλέξει ένα από αυτά ποιο θα διάλεγες;

Δεν θα έπρεπε ποτέ (γελάει). Το θέατρο είναι η βάση και νομίζω ότι κάποιος ο όποιος θέλει να γίνει ηθοποιός πρέπει να θέλει να παίζει μπροστά σε κοινό, αυτό είναι ο ηθοποιός, τα υπόλοιπα ήρθαν έχουν γίνει και αυτά τέχνες, ποιο πολύ ο κινηματογράφος βέβαια αλλά υπάρχουν 100-150 χρόνια ενώ το άλλο υπάρχει χιλιάδες χρόνια. Βλέπεις στις σπηλιές δείχναμε ότι έκαναν θέατρο οι πρωτόγονοι.

Το 2013 έκανες την σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο στην ταινία «Πέμπτη 12». Αυτό πως προέκυψε και θα το ξανά έκανες;

Φυσικά θα το ξανά έκανα και είμαι έτοιμος να το ξανά κάνω! Προέκυψε και αυτό σαν εσωτερική ανάγκη, δυο – τρία χρόνια καθόμουν σπίτι και έγραφα πραγματάκια και λέω «Δεν τα συλλέγω αυτά να κάνω μια ταινία». Με αυτό ασχολιόμουν αρκετό καιρό γιατί δεν είμαι και επαγγελματίας σεναριογράφος. Θα το ξανά έκανα αλλά ίσως δεν θα έμπαινα στην παράγωγη γιατί τα είχα πάρει όλα στην πλάτη μου, μπορεί η παραγωγή να είναι ωραίο πόστα αλλά επειδή έχει να κάνει με λογιστική, αριθμούς και χρήματα που δεν είναι το φόρτε μου και με απέσπασε από το καλλιτεχνικό κομμάτι γι αυτό όταν θα το ξανά έκανα θα ασχολιόμουν μόνο με αυτό.

Μέσα από επιτυχημένες δουλειές που έχεις κάνει, έχεις γνωρίσει μία ανοδική πορεία σε δημοσιότητα. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

Ίσως είναι μια αποδοχή του κόσμου σε αυτό που κάνω, είναι μια ευχαρίστηση για εμένα και με βοηθάει στο να ανεβάζω κάθε φορά ποιο ψηλά τον πήχη και να είμαι ποιο δημιουργικός. Αισθάνομαι ότι κάποιοι άνθρωποι μέσα από εμένα διασκεδάζουν και αυτό για εμένα είναι μαγικό γιατί γι αυτό ξεκίνησα την δουλειά

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένας «χαμός» με το περιστατικό που ο Μανός Παπαγιάννης σήκωσε χέρι στην Σοφία Παυλίδου. Εσύ τι έχεις να πεις για όλο αυτό και σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Δεν πιστεύω τίποτα, δεν θέλω να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ήμουν μπροστά αλλά και επειδή έχει πάρει την δικαστική οδό. Το τι λέγετε στην τηλεόραση και αυτό το λαϊκό δικαστήριο που συμβαίνει δεν με βρίσκει σύμφωνο. Έχω βρεθεί σε στιγμές έντασης, να εκνευρίζονται άνθρωποι αλλά σε στιγμές βίας δεν έχω βρεθεί, η ένταση όπου ήμουν εγώ μπροστά ήταν σε λογικά πλαίσια και αυτή είναι και μια δουλειά που εκτίθεσαι δεν γίνετε να μην έχει εντάσεις γιατί ξεγυμνώνεσαι σαν άνθρωπος πάνω στη σκηνή και αυτό σημαίνει ότι παλεύεις με τον εαυτό σου καθημερινά άρα δεν μπορείς να μην έρθεις σε σύγκρουση με τον εαυτό σου και τους δίπλα σου.

Ποια η σχέση σου με τα social media και πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις έχουν για έναν ηθοποιό;

Εγώ έχω μια σελίδα στο Facebook με το οποίο μου αρέσει και ασχολούμαι αρκετά. Όλα αυτά έχουν ένα κίνδυνο να σου γίνουν εμμονή, αυτοσκοπός και να νομίζεις ότι τα likes μεταφράζονται και σε άλλα πράγματα. Εγώ δεν βλέπω ότι στο θέατρο παίζουν ρόλο αυτά, είναι ένα όχημα για να διαφημίσεις την δουλειά σου ποιο εύκολα από ότι στόμα σε στόμα αλλά δεν νομίζω ότι ο κόσμος που θα έρθει στο θέατρο είναι και αυτός που θα σου κάνει τα like. Το θέατρο από τη φύση του είναι λίγο τσιγγάνικο, έχει πρωτόγονα στοιχεία και η πολύ τεχνολογία δεν του ταιριάζει.

Βλέπουμε κατά καιρούς συναδέλφους σου λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο εξωτερικό να δουλέψουν, εσύ θα πήγαινες;

Καταρχάς φοβάμαι τα αεροπλάνα οπότε με τα πόδια δύσκολο (γελάει). Η γλώσσα είναι μεγάλο φρένο, νομίζω ότι όσο και να εξελιχτείς αν δεν μιλάς άπταιστα Αγγλικά έστω Αμερικανάκια δεν μπορείς ποτέ να κάνεις σπουδαίους ρόλους. Η κατάσταση στην χώρα μου απ την άλλη είναι λίγο περίεργη  αλλά είμαι πολύ δημιουργικός και είμαι σχετικά ικανοποιημένος. Αν οι συνθήκες εδώ ήταν καλύτερες θα ήμουν απολυτά ευτυχισμένος και δεν θα ήθελα να φύγω για πουθενά. Ο μόνος λόγος που θα το σκεφτόμουνα είναι γι αυτό το όνειρο που κάνουμε για κάτι μεγαλύτερο, επίσης δεν θα με ικανοποιούσε με τίποτα να δουλεύω δυο χρόνια σε άσχετη δουλειά για να πληρώνω το ενοίκιο και να με παίρνουν να παίξω 30 δευτερόλεπτα σε μια ταινία για να πω ότι κάνω καριέρα. Εγώ θέλω να παίζω κάθε μέρα.

Στις συνεργασίες σου στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση, σου έχει μείνει κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελες να την επαναλάβεις ή όχι και κάποιος ηθοποιός με τον οποίο δεν έχεις συνεργαστεί και θα ήθελες;

Με πολλούς όπου ταιριάξαμε έχω ξανά συνεργαστεί και φροντίσαμε να κάνουμε κι άλλες δουλειές μαζί και πάντα θα φροντίζω να δουλεύω με αυτούς που θα ταιριάζω. Επίσης δεν έχω ταιριάξει με κάποιους τόσο αλλά δεν μπορώ να πω ότι με κάποιον δεν ταίριαξα καθόλου και πιθανόν με αυτούς δεν θα επέλεγα να κάνω κάτι. Το να ξανά βρεθούμε σε ένα σίριαλ αυτό μπορεί να συμβεί αλλά μπορεί να υπάρχουν και κανά δυο που δεν θα ήθελα να συνεργαστώ γιατί νιώθω ότι δεν βλέπουν καθόλου την δουλειά με τον τρόπο του την βλέπω εγώ και εκτός το να παίζει καλά ο άλλος θέλω να νιώθω ότι σέβεται το κοινό και έμενα. Αν δεν υπάρχει ο σκηνικός σεβασμός δεν θα πάω μαζί του μόνο για να βγάλω περισσότερα χρήματα αυτό που με νοιάζει είναι ωραία η συνεργασία μας.

Τώρα είδαμε και τον Ντάνο να γίνεται ηθοποιός καθώς εισέβαλε στο Τατουάζ. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτό, και τον παρακολούθησες καθόλου;

Η τηλεόραση δεν είναι θέατρο και πολλοί που είναι σε αυτή δεν είναι ηθοποιοί. Στο θέατρο θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να έχει «ψηθεί» είτε με κάποια σχόλη είτε με κάποια προηγούμενη εμπειρία. Εγώ θέλω να δω την πορεία του άλλου γιατί όλοι μπορούν να δοκιμαστούν και στο τραγούδι και στο γράψιμο αλλά αν δεν σε θέλει αυτό θα σε ρουφήξει από μόνο του θέλοντας και μη. Αυτός που θα ασχοληθεί με την υποκριτική εγώ τουλάχιστον θέλω να έχει και μια πορεία που να συνάδει με αυτό το πράγμα. Το να είσαι ηθοποιός είναι στάση ζωής.
Όλοι μπορούν να έχουν το πρώτο βήμα, το δεύτερο και το τρίτο θα στο καθορίσει η ίδια η δουλειά γιατί αν δεν κάνεις θα σε ξεβράσει. Εγώ πιθανότατα να μην έπαιζα στο θέατρο με κάποιον που δεν είναι ηθοποιός γιατί στην τηλεόραση έχουμε βρεθεί πολλές φόρες να παίξουμε κάποιον που δεν είναι ηθοποιός.

Τι σημαίνει για εσένα η οικογένεια; Θα ήθελες να δημιουργήσεις την δικιά σου;

Είναι από τις ποιο ωραίες λέξεις που υπάρχουνε η οικογένεια. Εγώ έχω μεγαλώσει σε πολύ ωραίες συνθήκες και θα ήθελα να δημιουργήσω την δική μου, όταν το κάνω θα δοθώ παρά πολύ σε αυτή.

Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 9 χρόνια είσαι μαζί με την Αγοραστή Αρβανίτη, στο μυαλό μας έχετε το να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας;

Αν το σκεφτόμασταν δεν θα το λέγαμε σε κανέναν άλλον πέρα τις οικογένειας μας , είμαστε δυο άνθρωποι που μας αρέσει η οικογένεια. Γενικότερα ο γάμος μου αρέσει μεν, αλλά αισθάνομαι καμιά φορά ότι γίνεται παγίδα και επειδή έχω αρχίσει να μπαίνω στην ουσία των πραγμάτων που σε αυτή την περίπτωση είναι η συντροφικότητα και η αγάπη το υπόλοιπο να υπάρχει και να μην υπάρχει δεν θα χαλούσε.

Στην τηλεόραση τελευταία επικρατούν τα παιχνίδια επιβίωσης, εσύ τα παρακολουθείς; Πως σας φαίνονται και θα μπορούσες να συμμετάσχεις σε κάτι αντίστοιχο όπως το Survivor ή Nomads;

Παρακολουθώ κάποια σαν θεατής και όχι φανατικά. Μου αρέσει η τηλεόραση και το να είμαι στην εποχή μου γιατί είμαι ηθοποιός και μου αρέσει να αφουγκράζομαι το τι συμβαίνει. Μια χαρά είναι τα show δεν τα απαξιώνω αλλά τον εαυτό μου δεν τον βλέπω μέσα σε τίποτα από όλα αυτά, ούτε καν σε show που είναι παρεμφερή με τι δουλειά μου. Μου έχει γίνει πολλές φορές πρόταση αλλά των εαυτό μου τον βλέπω μόνο μέσα σε ταινίες, παραστάσεις και σειρές.

Βλέπουμε κατά καιρούς ηθοποιούς στο ρόλο του παρουσιαστή, εσύ θα το έκανες;

Ανάλογα το concept. Στο ξεκίνημα της καριέρα μου το έχω κάνει στο Mega παρουσιάζοντας ένα τηλεπαιχνίδι. Η παρουσίαση είναι ρόλος, είναι λίγο Κομπερ και αν υπήρχε κάτι τέτοιο και να μου άρεσε σαν concept δεν θα έλεγα όχι.

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχολειά που μπορείς να δεχτείς;

Ανάλογα από ποιον προέρχονται και με τι επιχειρήματα μου τα λέει. Εγώ σε όλα τα πράγματα βάζω το λόγο και τα επιχειρήματα επίσης σε κάποια πράγματα είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου, έχω ασπίδα και δεν περνάει καμία σφαίρα.

Τι αρέσει στον Θανάση να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του για να χαλαρώσει;

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο (γελάει) μου αρέσουν πολύ απλά πράγματα να πάω για καφέ, φαγητό, να μαζευτούν φίλοι στο σπίτι και να παίξουμε κανα παιχνίδι, να δω ταινίες οπωσδήποτε και μην φανταστείς αυτά που σου λέω τα κάνω σπάνια. Για εμένα επειδή η δουλειά μου είναι πάθος μπορεί και στον ελεύθερο μου χρόνο να διαβάσω κανένα βιβλίο που έχει να κάνει με το θέατρο, να ασχοληθώ με την επόμενη σκέψη μου – σχέδιο και αυτό για εμένα να είναι ελεύθερος χρόνος.

Βλέπεις τον εαυτό σου στις επαναλήψεις, πως νιώθεις και από αυτές υπάρχουν πλέων οικονομικές απολαβές;

Μου αρέσει να βλέπω πως παίζω για να βελτιώνομαι αλλά και στις δουλειές που ήμουν μου αρέσει να τις βλέπω και σαν θεατής. Στα οικονομικά το πρόβλημα είναι το Mega που χρόνια τώρα παίζει επαναλήψεις και δεν παίρνουμε τίποτα και από ότι καταλαβαίνω δεν θα πάρουμε και τίποτα, εκνευρίζομαι που δεν υπάρχει ένας φορέας  να μας στηρίζει με κάποιο τρόπο και από όσο ξέρω οι ηθοποιοί στην Αμερική όταν παίζουν επαναλήψεις παίρνουν τα αντίστοιχα πόσα που παίρνουμε εμείς όταν πρώτο παίχτηκε η κάθε σειρά, εμάς τα πόσα είναι γελοία – τίποτα και δεν περνούμε ούτε αυτό το τίποτα.

Οι περισσότερες τηλεοπτικές δουλείες που έχεις κάνει είναι στο Mega. Τώρα που ακούγετε πως θα κλείσει, πως ασθένησε;

Δεν θα σου πω ότι το βλέπω ρομαντικά, στενοχωριέμαι για τους ανθρώπους που δουλεύουν, για εμάς που δουλέψαμε και μπορεί να μην πληρωνόμασταν τις επαναλήψεις. Παρόλα αυτά μια επιχείρηση είναι και αφού δεν τα πάει καλά και δεν μπορεί να χειριστεί τα οικονομικά της, αν συμβαίνει αυτό και δεν παίζουν άλλα πράγματα από πίσω που συνήθως πίσω από τέτοιες μεγάλες επιχειρήσεις παίζουν κι άλλα από πίσω, το τι κάνει μια επιχείρηση δεν με ενδιαφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις όμως στενοχωριέμαι γι αυτούς που μένουν πίσω και έχουν παράξει έργο και δεν έχουν αμειφθεί γι αυτό. Λέμε Mega αλλά αυτό που ήταν, ήταν ένας σταθμός που εμείς οι άνθρωποι το κάναμε αυτό που είναι και εμείς υπάρχουμε και μπορούμε να το κάνουμε και άλλου αυτό.

Επαγγελματικά τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσένα;

Συνεχίζω με τον Τσάρλι Chaplin στο θέατρο και το καλοκαίρι θα πάω στην Νάξο γιατί ετοιμάζω μια ταινία του Νίκου Ζαπατίνα στην οποία θα πρωταγωνιστούμε εγώ και ο Λευτέρης Ελευθερίου, θα είναι μια κωμωδία και γράφω και μια σειρά την οποία θέλω να σκηνοθετήσω και θα την συζητήσω με κάποια κανάλια για να δούμε αν θα υπάρξει προσφορά για να ξεκίνησε γιατί έχω αρχίσει να δημιουργώ τις συνθήκες της δουλειάς μου γιατί δεν μπορώ να περιμένω να μου κάνουν μια πρόταση και να πάω, θέλω να δημιουργώ εγώ τις προτάσεις και θέλω οι γύρω μου να είναι στο ίδιο σκεπτικό με εμένα, δεν μπορώ να πηγαίνω σε μια δουλειά και να νιώθω ξένο σώμα.

Η δημοσιογράφος του site μας Πόπη Γιαννικάκη με τον Θανάση Τσαλταμπάση

Ευχαριστούμε τον Θανάση Τσαλταμπάση για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!