“Η Τζέση Παπουτσή έστειλε τον σύζυγό της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο μπαμπάς μου και…”

“Η Τζέση Παπουτσή έστειλε τον σύζυγό της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο μπαμπάς μου και…”

Μια εικόνα του Αγίου Πορφυρίου ένωσε τον Στάθη Ψάλτη και την Τζέσυ Παπουτσή, λίγο πριν το φινάλε της ζωής τους. Με μια συγκλονιστική αποκάλυψη η κόρη του αξέχαστου κωμικού, Μαρία Ψάλτη, αποχαιρετά την καλή φίλη του πατέρα του μέσω της εφημερίδας Espresso.

Τόσο ο πατέρας της, όσο και η Τζέσυ Παπουτσή έφυγαν από τη ζωή νικημένοι από τον καρκίνο…

«Η Τζέσυ δεν ήθελε να πεθάνει ο μπαμπάς μου. Ήταν πολύ φίλοι από τη δεκαετία του ’80. Και επειδή πίστευε πολύ στο Θεό, όταν έμαθε ότι ήταν άρρωστος, έστειλε στο νοσοκομείο μια εικόνα του Αγίου Πορφυρίου για να τον φυλάει» εξομολογείται στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

Και προσθέτει: «Η Τζέσυ ούτε στιγμή δεν πίστεψε ότι ο μπαμπάς μου, ο οποίος ήταν η πηγή της χαράς, δεν θα τα κατάφερνε. Ήξερε ότι ο Στάθης πίστευε στο Θεό, όπως κι εκείνη. Η ίδια γνώριζε από τότε για την αρρώστια της. Έστειλε λοιπόν τον σύζυγό της, Γιάννη Μάνιο, στο νοσοκομείο. Είδε τον μπαμπά μου στο κρεβάτι. Είχε βουρκώσει, θυμάμαι. Έβγαλε ο Γιάννης από την τσάντα μια μικρή εικόνα του αγίου Πορφυρίου και είπε στον μπαμπά μου “Στάθη αυτό στο στέλνει η Τζέσυ. Θέλω να το βάλεις πάνω από το προσκεφάλι σου”. Ο μπαμπάς μου πήρε στα χέρια την μικρή εικόνα. Τη φίλησε, χαμογέλασε, σκούπισε τα μάτια του και είπε: “Nα πεις στην Τζέσυ μου ότι δεν θα τη βάλω πάνω από το κεφάλι μου. Εδώ θα την βάλω”, και τοποθέτησε την εικόνα στο μέρος της καρδιάς».