Η δύσκολη συγκυρία για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η δύσκολη συγκυρία για τον Ντόναλντ Τραμπ

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter όπως συνηθίζει ανακοίνωσε την αντικατάσταση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

Ο κ. Πρίμπους, που πριν αναλάβει καθήκοντα προσωπάρχη υπηρετούσε ως επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θεωρούνταν ο εκπρόσωπος της πιο έμπειρης και γραφειοκρατικά δοκιμασμένης πτέρυγας της παράταξης στην κυβέρνηση Τραμπ.

Η αντικατάσταση του έρχεται λίγες ημέρες μετά το διορισμό του πρώην χρηματιστή Άντονι Σκαραμούτσι, εχθρού του κ. Πρίμπους, στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η εκδίωξη του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου αντανακλά μία ευρύτερη αλλαγή ισορροπιών στον στενό κύκλο του προέδρου.

Ο Σκαραμούτσι έχει κατηγορήσει τον κ. Πρίμπους πως βρίσκεται πίσω από τις διαρροές κυβερνητικών πληροφοριών στον Τύπο, τις οποίες καταγγέλλει σχεδόν καθημερινά ο πρόεδρος Τραμπ.

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ήταν τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Σκαραμούτσι με δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker στις αρχές της εβδομάδας, κατά την οποία αποκάλεσε τον κ. Πρίμπους «παρανοϊκό σχιζοφρενή» και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να τον υπονομεύσει με διαρροές σε μέσα ενημέρωσης. Είναι γνωστό ότι πρώην προσωπάρχης ήταν επί μήνες το εμπόδιο στο διορισμό Σκαραμούτσι στην κυβέρνηση.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com