Επώνυμοι έγιναν πωλητές της «Σχεδίας» στους δρόμους της Ελλάδας

Επώνυμοι έγιναν πωλητές της «Σχεδίας» στους δρόμους της Ελλάδας

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, σεφ, παρουσιαστές και πρόσωπα από την εγχώρια showbiz φόρεσαν τα κόκκινα γιλέκα της «Σχεδίας» και βγήκαν στο δρόμο. Το πρωί του Σαββάτου κατέλαβαν για μια ώρα τα πόστα τους στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πούλησαν το περιοδικό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του περιοδικού δρόμου «σχεδία», διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), η οποία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τακτικό πωλητή της ημέρας, να συνομιλήσουν μαζί του και να συμβάλλουν στον μεγάλο κοινωνικό αγώνα, κάνοντας ακόμη πιο γνωστή την προσπάθεια τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» φόρεσαν οι συγγραφείς Αύγουστος Κορτώ (στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου) και Βασιλής Αλεξάκης (πλατεία Κολωνακίου), η τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη (πλατεία Καπνικαρέας), οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά (Μετρό Ακρόπολης), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πλατεία Κοραή), Θεοδώρα Τζήμου (Βουκουρεστίου), Γιάννης Στάνκογλου (Ερμού) και Χρήστος Λούλης (πλατεία Μοναστηρακίου), οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης (Σύνταγμα) και Βασίλης Καλλίδης (Βαρβάκειος Αγορά) και ο καλλιτέχνης Γιώργος Mαυρίδης (πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους και στην ώρα τους ήταν, ο Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα (πλατεία Αγίας Σοφίας), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διάσημος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ) και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισική και Αριστοτέλους), Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Π. Μελά), Ευθύμιος Σαββάκης (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού) και Στέφανος Τσιτσόπουλος (Τσιμισκή και Κομνηνών).

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather