Εντυπωσιακό ξεκίνημα στις αίθουσες για το Joker

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στις αίθουσες για το Joker

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “JOKER”
ΜΕ $234 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

ΣΧΕΔΟΝ 160.000 ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

1ο μεγαλύτερο άνοιγμα Hollywood ταινίας για το μήνα Οκτώβρη
1ο μεγαλύτερο άνοιγμα / ρεκόρ RRated ταινίας (Κ18)
1ο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας κεντρικού Comic Χαρακτήρα
1ο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Warner Bros. το έτος 2019

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία. Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Στην ταινία εμφανίζονται οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Taxi Driver), Ζαζί Μπιτζ (Deadpool 2), Φράνσις Κονρόι (American Horror Story)  και Μαρκ Μάρον (GLOW), ενώ ο Φίλιπς έγραψε το σενάριο με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Σίλβερ (The Fighter).

Σύνοψη

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας.

Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Η ταινία “Joker” προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 3 Οκτωβρίου σε διανομή Tanweer