Δείτε τι είναι το μηνιγγίωμα από το οποίο έπασχε η Τζέσυ Παπουτσή

Δείτε τι είναι το μηνιγγίωμα από το οποίο έπασχε η Τζέσυ Παπουτσή

Στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» άφησε την τελευταία της πνοή η Τζέσυ Παπουτσή που τα τελευταία χρόνια είχε διαγνωστεί με μηνιγγίωμα στον εγκέφαλο και μάλιστα είχε χειρουργηθεί πρώτη φορά το 2011 σε νοσοκομείο της Σκωτίας. Τότε είχε αποδειχτεί καλοήθες.

Όπως αναφέρουν ωστόσο πληροφορίες του Iatropedia από το νοσοκομείο, η ηθοποιός, παρουσίασε νέο πρόβλημα στον εγκέφαλο για το οποίο χειρουργήθηκε πολύ πρόσφατα και το οποίο ήταν πολύ σοβαρότερο. Δεν συνήλθε ποτέ και όπως λέγεται, η υγεία της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες.

Τι είναι το μηνιγγίωμα

Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης όγκος, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όμως κατά τις οποίες το μηνιγγίωμα μετατρέπεται σε κακοήθεια, δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Γενικά, το μηνιγγίωμα συναντάται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά.

Το μηνιγγίωμα εκδηλώνεται με:

• Νευρολογικά συμπτώματα, ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου την οποία πιέζει πχ αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, ελάττωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία κλπ.
• Γενικά συμπτώματα ενός όγκου εγκεφάλου πχ πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό
• Ψυχικές διαταραχές, αν βρίσκεται σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα και την προσωπικότητα, όπως πχ τα μηνιγγιώματα του μετωπιαίου λοβού .
• Επιληπτικές κρίσεις, είτε γενικευμένες είτε εστιακές.