Δείτε τη σωσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την ντούμπλαρε στις ταινίες της

Δείτε τη σωσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την ντούμπλαρε στις ταινίες της

Τη δική της σωσία είχε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Δήμητρα Καπετανοπούλου, γνωστή ως Μίτσυ Καρά, έμοιαζε εκπληκτικά στην Ελληνίδα σταρ και την είχε ντουμπλάρει σε δύο ταινίες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neoskosmos.gr. Η μία ταινία ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» και η άλλη «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά».

Η Μίτσυ Καρά στην εφημερίδα Απογευματινή, το 1960 είχε δηλώσει για την Αλίκη και την ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι»:

«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας “Η Νεράιδα και το Παλικάρι”. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη».

Όσο για «Τη δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» που ήταν η τελευταία συνεργασία της Μίτσυς με την Αλίκη, ανέφερε:

«Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»: «Ξέρετε, αν παρέμενα στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου», είχε δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μίτσυ Καρά συμμετείχε στα καλλιστεία για τον τίτλο «Μις Ελλάς» το 1960 και μπήκε στην τελική πεντάδα.