Γιώργος Γιαννακόπουλος: Το θέατρο, το χιούμορ και η προσωπική του ζωή αποκλειστικά στο Gpop.gr!

Γιώργος Γιαννακόπουλος: Το θέατρο, το χιούμορ και η προσωπική του ζωή αποκλειστικά στο Gpop.gr!

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Ταλαντούχος, ευφυής και με πολύ χιούμορ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλάει αποκλειστικά στο Gpop.gr, με αφορμή την επιτυχημένη παράσταση «Ότι…Τίποτα», όπου πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Πειραιώς 131!

Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέατρο, τι ρόλο έχει το χιούμορ στη ζωή του και τι είναι αυτό που θέλει από το υπόλοιπο 2018.

Φέτος σε βλέπουμε στην σατιρική κωμωδία Ότι…τίποτα, μίλησε μας για αυτήν την παράσταση την οποία γράφεις αλλά και σκηνοθετείς!

Πρόκειται για μια σατιρική κωμωδία με live μουσική επί σκηνής με τίτλο «Ότι…Τίποτα!». Είναι μια νεανική παράσταση με πολύ γέλιο και μουσική που σχολιάζει όλο το κοινωνικό τοπίο της εποχής. Πως διασκεδάζει ο νεοέλληνας, τι βλέπει στην τηλεόραση, πόσο τον έχουν επηρεάσει τα social media, πως φλερτάρει κλπ.

Έχετε και live μουσική επί σκηνής!

Ναι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των παραστάσεων μου η ζωντανή μουσική. Λατρεύω το όποιο θέαμα να πλαισιώνεται από μουσικούς κι ότι προκύπτει να ναι live.. να μην είναι τίποτα «έτοιμο»!

Γιατί επέλεξες να γράψεις ένα τέτοιο έργο; 

Μ’ αρέσει πολύ η σάτιρα και θέλω να ασχολούμαι μ’ αυτό που συμβαίνει στην εκάστοτε εποχή. Μου αρέσει το κλασικό ρεπερτόριο, αλλά η κωμωδία θεωρώ ότι είναι ένα επίκαιρο είδος και το περιεχόμενο της πρέπει να αφορά την καθημερινότητα που βιώνουμε και μέσα από αυτή να προκύπτει το γέλιο!

Πέρσι βλέπαμε το Ότι…τι! Τι διαφορές έχει με το φετινό έργο;

Είναι στην ουσία μια συνέχεια του. Μια απάντηση στο περσινό ερώτημα και με το «Ότι…Τίποτα!» κλείνει ένας ωραίος κύκλος. Έχει στοιχεία από την περσινή δουλειά, αλλά αν κάποιος δεν είχε έρθει πέρυσι μπορεί άνετα να δει αυτό που έχουμε φτιάξει φέτος μιας και οι συνεργάτες είναι διαφορετικοί!

Προσαρμόζεις τους ρόλους ανάλογα με τον ηθοποιό που έχεις στη σκηνή; Και εννοώ ότι πέρσι είχατε άλλο cast φέτος άλλο!

Ναι.. Γράφω πάνω στον ηθοποιό στην ουσία, για να μπορώ να του βγάλω όλα τα καλά στοιχεία του και να τα ενσωματώσει στο ρόλο. Κάθε ηθοποιός είναι μοναδικός και έχει τα δικά του χαρατηριστικά που συγγραφικά πρέπει να τα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρον.

Η συνεργασία με τους υπόλοιπους ηθοποιούς του θιάσου πως προέκυψε;

Είναι καλλιτέχνες που είμαι πρωτίστως θαυμαστής τους και μετά συνεργάτης τους. Επιλέγω πάντα ανθρώπους που ταιριάζουν στην αισθητική μου και που είναι άρτιοι και τελειομανείς. Λατρεύω τον επαγγελματισμό.

Τηλεόραση έχεις σκεφτεί να κάνεις; Η κάποια σειρά η να παρουσιάσεις κάποια εκπομπή; Είχες η έχεις κάποια πρόταση;

Μ’ αρέσει πολύ η τηλεόραση και θα ήθελα να μπω ενεργά σε αυτήν κάποια στιγμή αλλά μ’ ένα δικό μου concept που θα χει κάτι να πει. Και σειρά θα μ’ άρεσε να γράψω αλλά θα προτιμούσα μια εκπομπή που δεν έχει ξαναγίνει ως τώρα. Είμαι σε κάποιες συζητήσεις προς το παρόν και θα δούμε που θα οδηγήσει όλο αυτό. Ελπίζω σε κάτι όμορφο!

Όλες οι παραστάσεις σου σκίζουν, περίμενες τέτοια ανταπόκριση σε μία εποχή που ουσιαστικά τα οικονομικά στη χώρα είναι αρκετά δύσκολα και ο κόσμος σκέφτεται πολύ να βγει από το σπίτι να διασκεδάσει;

Είναι μεγάλη μας τιμή που ο κόσμος αρχικά μας δίνει ότι πιο πολύτιμο έχει, τον χρόνο του, και φυσικά το ποσό που διαθέτει για να μας δει. Μπορεί το εισιτήριο να μην είναι ακριβό αλλά οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δύσκολα ο άλλος δαπανά χρήματα για τη διασκέδαση του. Μάλλον οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να γελάσουν και σ’αυτό εμείς δεν είμαστε φειδωλοί. Περνάμε καλά όσο περνάνε κι αυτοί που έρχονται να μας δουν. Περιμένουμε πως και πως τη Δευτέρα και την Τρίτη για να παίξουμε! Το βλέπει αυτό ο κόσμος και ίσως είναι ένας λόγος που έχουμε τόσο θετική ανταπόκριση!

Η υποκριτή και η σκηνοθεσία πως προέκυψαν στην ζωή σου;

Θεωρώ ότι είναι πολύ δίπλα αυτές οι δυο ιδιότητες. Όπως και το να γράψεις ένα έργο. Για μένα λειτουργούν και τα 3 ταυτόχρονα. Οπότε ως μπαμπάς μιας ιδέας μ’ αρέσει και να την υλοποιώ. Αγαπώ πολύ και τις τρεις ιδιότητες και ήθελα να τις εκφράσω και δε δίστασα να το κάνω. Χαίρομαι που μου προέκυψε!

Γράφεις έργα με πολύ χιούμορ, έτσι είσαι και στη ζωή σου;

Ναι… Ακριβώς όμως! Δε ζω χωρίς χιούμορ. Διακωμωδώ την κάθε κατάσταση γιατί και να πτοηθείς ψυχολογικά αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Οπότε αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι διασκέδασε το, κι αυτό κάνω!

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για σένα! Μιλάς γενικά για την προσωπική σου ζωή; Αν σε ρωτήσω για τα ερωτικά σου θα μου απαντήσεις;

Μ΄αρέσει να μιλάω κυρίως για τη δουλειά μου.Τα ερωτικά μου τα συζητάω κυρίως με φίλους, δε νομίζω ότι χρειάζεται να αφορούν κάποιον πέραν του στενού σου κύκλου. Ο κόσμος έρχεται να σε δει γι αυτό που του προσφέρεις.. όχι για το τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή.

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου σχεδόν, τι είναι αυτό που θέλεις να σου φέρει το υπόλοιπο 2018;

Να χω την υγεία μου με νοιάζει κυρίως, τους φίλους μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Από κει και πέρα θα μ’ άρεσε να συνεχίσω το θέατρο και να κάνω κι άλλα επαγγελματικά βήματα! Γενικά να εξελίσσομαι. Και να γνωρίζω ανθρώπους που χουν κάτι να πουν!

Κλείνοντας θέλω να σε ρωτήσω τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσένα;

Νέα σχέδια.. Νέες παραστάσεις.. Άφθονη σάτιρα και καινοτόμες ιδέες!!!

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Γιαννακόπουλο για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!