«Αν η Eurovision δεν γίνει στην Ιερουσαλήμ, δεν θα τη διοργανώσουμε καθόλου»

"Αν η Eurovision δεν γίνει στην Ιερουσαλήμ, δεν θα τη διοργανώσουμε καθόλου"

Όπως έγινε γνωστό μετά τη νίκη του Ισραήλ στην Eurovision, αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού, η οποία θα είναι η Ιερουσαλήμ.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας, δήλωσαν ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ, λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Miri Regev, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα, με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Times of Israel, το Ισραήλ πρέπει να διοργανώσει τη Eurovision 2019 στην Ιερουσαλήμ, κι εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό τότε η διοργάνωση θα πρέπει να μεταφερθεί σε μία άλλη χώρα.

«Το Ισραήλ έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό. Η διοργάνωση της Eurovision θα κοστίσει 14 εκ δολάρια και θα διαφημίσει τη χώρα μας. Αν ο διαγωνισμός δεν διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, δεν θα ήταν σωστό να επενδύσουμε αυτά τα χρήματα», είπε o Υπουργός Πολιτισμού.