Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας

Σε ηλικία 85 ετών, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης ο Ερρίκος Μπριόλας. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του στο News 24/7, ο ηθοποιος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

Ο Ερρίκος Μπριόλας ήταν πολύ αγαπητός τόσο λόγω του ταλέντου του, όσο και του υποδειγματικού χαρακτήρα του. Ο χορογράφος Πέτρος Γάλλιας δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα: «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας πρίγκιπας. Στις παραγωγές που είχαμε συνεργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή θυμάμαι πόσο αγαπούσε τους νέους συνεργάτες, στήριζε τα νέα παιδιά. Ας είναι ευλογημένη η τρυφερή ψυχή του».

Ο Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη σύζυγός (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.

Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου είχε διαρκή παρουσία μέχρι και τα τελευταία χρόνια.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather