Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιος Χρήστος Δοξαράς

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιος Χρήστος Δοξαράς

Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Χρήστος Δοξαράς, σε ηλικία 83 ετών.

Τα δυσάρεστα νέα για τον ηθοποιό δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, αποχαιτετώντας τον με μια κοινή τους φωτογραφία από ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν.

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή, όταν και ξεκίνησε να γράφει. Η συγγραφική του δραστηριότητα επεκτάθηκε επί σειρά ετών σε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Ήταν αυτός που μετέφερε αριστουργηματικά τo μυθιστόρημα «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στην τηλεόρασή. Η «Λωξάντρα» το 1980 στην ΕΡΤ αποτελεί ίσως την πιο πιστή διασκευή αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος.

Είχε γράψει τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Χαμογελάστε παρακαλώ» το 1983 στην ΕΡΤ, «Οικογένεια Βλαμένου» στην ΕΡΤ το 1986 του Δ. Ψαθά σε σενάριο Χρ. Δοξαρά, «Μιά απίθανη γιαγιά» το 1991/ΕΤ2, «το λευκό σταυρόλεξο» 1986 στην ΕΡΤ, «Η παγίδα» 1987 απ το βιβλίο του Μαν. Κορρέ σε σενάριο Χρ. Δοξαρά στην ΕΤ1Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» 1979 στην ΥΕΝΕΔ κ.α.

Είχε συμμετοχή σε περισσότερες από 30 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather