Έφυγε από τη ζωή η Aretha Franklin

Έφυγε από τη ζωή η Aretha Franklin

Σε ηλικία 76 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή η Aretha Franklin, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και άλλα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Aretha Franklin τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Τον θάνατό της Franklin έκανε γνωστό ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της, αναφέροντας πως η μεγάλη τραγουδίστρια πέθανε στο σπίτι της στο Detroit του Michigan των ΗΠΑ.

Aνακοίνωση της οικογένειας:

«Είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας, δεν μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσουμε τον πόνο που αισθανόμαστε στις καρδιές μας. Χάσαμε τη μητριάρχη και τον βράχο της οικογένειάς μας. Η αγάπη που είχε για τα παιδιά της, τα εγγόνια της, τις ανιψιές, τους ανιψιούς και ξαδέλφια της δεν γνώριζε όρια. Μας έχει συγκινήσει η απίστευτη αγάπη και στήριξη που δεχτήκαμε από στενούς φίλους, υποστηρικτές και θαυμαστές ανά τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και τις προσευχές σας. Αισθανθήκαμε την αγάπη σας για την Αρίθα και είναι για εμάς παρηγοριά να ξέρουμε ότι η κληρονομιά της θα συνεχίσει να ζει. Την ώρα του πένθους μας, σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό παραγωγό Tom Joyner, η Aretha Franklin εδώ και δέκα μέρες λάμβανε βοήθεια από ειδικούς επαγγελματίες για να αντιμετωπίσει με γαλήνη το σοβαρό ενδεχόμενο του θανάτου της.

Η «βασίλισσα της soul», ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Grammy!

Η Franklin έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία «Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία» πήρε το παρατσούκλι «Το βραβείο της Αρίθα».

Η Aretha Franklin συνολικά είκοσι No1 singles στο Billboard R&B Singles Chart.

Δύο από αυτά, το «Respect» τη δεκαετία του 1960 και το ντουέτο της με τον Τζορτζ Μάικλ τη δεκαετία του 1980, «I Knew You Were Waiting (For Me)» ανέβηκαν μέχρι την πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather