Άνδρες και απιστία: Τα «άλλοθι» που δίνουν στον εαυτό τους

Άνδρες και απιστία: Τα «άλλοθι» που δίνουν στον εαυτό τους

Προκειμένου να αποφύγουν τις επιπτώσεις της απιστίας τους, οι άνδρες μπορεί να επινοήσουν διάφορες δικαιολογίες, κύρίως προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Όμως, δεν «πιάνουν» πάντα.

«Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα» ήταν η αρχική απάντηση του τέως Αμερικανού προέδρου Bill Clinton, στο σκάνδαλο που ξέσπασε το 1998, σχετικά με την σχέση του με την υπάλληλό του Monica Lewinsky. Και ίσως να ήταν ειλικρινής. Δεν αποκλείεται να ήταν πεπεισμένος ότι η στοματική σεξουαλική επαφή δεν «μετράει» ως πραγματικό σεξ (κάποιους μήνες αργότερα παραδέχθηκε την «μη αποδεκτή» σχέση του).

Σύμφωνα με τον Robert Weiss, ειδικό στη Συμπεριφορική Υγεία και τις Διαταραχές Οικειότητας στην Ψηφιακή Εποχή, το πιο δύσκολο πράγμα στην εργασία με έναν σύζυγο που ερωτοτροπεί, είναι να τον κάνεις να αποδεχθεί και να παραδεχθεί το γεγονός ότι έχει απατήσει και ότι ακόμα και αν ο ίδιος δεν το βλέπει έτσι, το βλέπει η σύζυγός του. Αυτοί οι άνδρες αντί να δεχτούν την ευθύνη για την υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο γάμο τους, ελαχιστοποιούν, δικαιολογούν, εξορθολογικεύουν την πράξη και μεταθέτουν την ευθύνη. Στον κόσμο της θεραπείας, αυτό αποκαλείται «άρνηση».

Διαβάστε την συνέχεια στο  liveit.gr